Haberler

Huawei MateBook X Pro 2023 Türkiye Pazarına Girdi

Huawei’nin geçtiğimiz ay Almanya’da düzenlediği etkinlikte Huawei MateBook X Pro 2023 model dizüstü bilgisayar modelini tanıtmıştı. “Hafif Gövdenin Eşsiz Konforu” sloganıyla tanıtılan ürün, bugün itibariyle Türkiye’de satılmaya başlandı. 2023 model MateBoox X Pro özellikleri, tasarımı ve Türkiye fiyatı içeriğimizde.

Huawei MateBook X Pro 2023

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, güncel olarak MateBook 16, MateBook D16 ve MateBook 16s gibi dizüstü bilgisayar modelleri üretiyor. Şirketin en güçlü dizüstü bilgisayarı ise MateBook X Pro modeli. Bu modelin 2023 versiyonu Mayıs ayında yapılan bir lansmanda tanıtılmasının ardından bugün itibariyle de ülkemizde satışa sunuldu.

Huawei MateBook X Pro 2023 teknik özellikleri

1.26 kg ağırlığında, 15.6 mm kalınlığında ve 14.2 inç büyüklüğündeki MateBook X Pro, oldukça kompakt ve şık bir tasarıma sahip. İşlemci tarafında 12 çekirdekten oluşan Intel Core i7-1360P işlemci kullanılan cihaz 16 GB RAM DDR5 belleğe sahip. Depolama alanı olarak ise 1 TB NVMe PCIe SSD bulunuyor. Cihazın 14.2 inçlik ekranı LTPS ve 3120 x 2080 px çözünürlük sunuyor. Ekran tazeleme hızı da 90 Hz seviyesinde. Grafik tarafında da Intel® Iris® Xᵉ ekran kartı yer alıyor.

6 adet hoparlör ve 4 adet mikrofon bulunan Huawei MateBook X Pro 2023 Huawei Sound desteği, akıllı optimizasyon, TrueHD, gürültü engelleme ve ultra bas gibi detaylarla oldukça üstün bir ses deneyimi vadediyor. Cihazın kamerası ise 720p çözünürlük sunuyor.

Yeni MateBook X Pro, çoklu ekran iş birliği özelliği ile Huawei marka telefonların ekranını bilgisayara taşımaya olanak sağlıyor. Huawei Share özelliği ile yine Huawei marka telefonlar ve bilgisayarlar ile hızlı ve kolay paylaşım sağlıyor. Cihaz, Huawei’ye has Super Device, HUAWEI SuperHub, Ekran Yöneticisi gibi yazılımları da bünyesinde barındırıyor. İşletim sistemi olarak ise Windows 11 Home ve Windows 11 Pro seçenekleri ile satılıyor.

Huawei MateBook X Pro 2023 Türkiye fiyatı

Bugün itibariyle (21 Haziran 2023) satışa sunulan 2023 model MateBook X Pro, Huawei resmi sitesi üzerinden 49.999 TL fiyat etiketine sahip ve yalnızca koyu mavi renkte satılıyor. 1 adet sırt çantası, kablosuz mouse, AX2 Router ve MatePad SE de kampanya kapsamında yeni MateBook X Pro ile birlikte gönderiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu