Haberler

Qualcomm, NUVIA’yı Satın Almaya Hazırlanıyor

Qualcomm, dünya standartlarında CPU ve teknoloji tasarım ekibi NUVIA’yı bünyesine katmaya hazırlanıyor. Anlaşma gündeme bomba gibi düştü.

Şirket bugün yayınladığı haberde NUVIA’yı bünyesine katacağını duyurdu. Şirket satın alım için 1.4 milyar dolar ödeyecek. Öte yandan şirketin iş yaptığı firmalardan bu satın almaya tam destek geldi.

Qualcomm şirket logosu

NUVIA, yüksek performanslı işlemci, yonga seti üzerinde sistemler (SoC) ve yoğun bilgi işlem gücü gerektiren cihaz ve uygulamalar için birinci sınıf tasarım ekibine sahip. Halihazırda mobil grafik işleme birimi (GPU), AI motoru, DSP ve özel multimedya hızlandırıcılarında lider olan Qualcomm, NUVIA’yı bünyesine kattıktan sonra mobil CPU pazarında Apple’ı geride bırakabilir.

Satın almanın ardından, NUVIA CPU’lar Qualcomm’un geniş ürün portföyüne entegre edilecek ve amiral gemisi akıllı telefonlardan, yeni nesil dizüstü bilgisayarlara, gelişmiş sürücü yardım sistemlerine, genişletilmiş gerçeklik ve altyapı ağ çözümlerine güç verecek.

Şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu Jim Thompson, “Yüksek performanslı, düşük güçlü işlemciler ve son derece entegre, karmaşık SoC’ler yaratmak DNA’mızın bir parçası. NUVIA’nın yüksek performanslı tasarım konusundaki liderliğini bünyemize katmak ve NUVIA CPU’larını Snapdragon ile entegre etmek, endüstri lideri grafiklerimiz ve AI platformuyla birlikte, bilgi işlem performansını yeni bir seviyeye taşıyacak ve birden çok sektöre hizmet eden ürünler için yeni yetenekler sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

NUVIA Ceosu Gerard Williams ise bu anlaşmanın “bilgi işlem inovasyonunun bir sonraki çağını tanımlama ve sunmada kritik olacak” açıklamasında bulunurken, birleşmenin sektörün çıtasını yukarıya çekmek için sektörün en iyi mühendislerini, teknolojisini ve kaynaklarını bir araya getireceğini ifade etti.

Öte yandan Microsoft, Samsung, Google, Bosh, General Motors, HP gibi büyük şirketlerde yapılan anlaşmaya destek verdiklerini açıkladı.

Şüphesiz ki Qualcomm ve NUVIA birleşimi önümüzdeki günlerde işlemci dünyasında yeni bir soluk katacak. Özellikle de Apple ile olan rekabeti biraz daha harlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: mspoweruser.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu