Haberler

Microsoft 10 Binden Fazla Çalışanını İşten Çıkaracağını Duyurdu

Dünyanın en büyük yazılım ve teknoloji firmaları arasında yer alan Microsoft, yılın 3. çeyreğine kadar 10 binden fazla çalışanla yollarını ayıracağını açıkladı. Şirketin CEO’su Sadya Nadella haberi duyururken stratejik alanlarda işe alımların ise devam edeceğini açıkladı. Detaylar haberimizde.

Microsoft ofisi

Küresel ekonomik sorunlar, teknoloji şirketlerini de çeşitli önlemler almaya itiyor. Donanım üreticileri, yazılım geliştiriciler, dijital platformlar, hemen her kategoride birçok şirket 2022 yılında ürün fiyatlarında artışa gitmek ve bazı çalışanları ile yollarını ayırmak durumunda kaldı. Finansal önlemler almak durumunda kalan şirketlerden biri de yazılım devi Microsoft oldu. Microsoft CEO’su Sadya Nadella, geçtiğimiz haftalarda verdiği bir röportajda Microsoft’un küresel durumlara karşı bağışıklığı olmadığını ve önümüzdeki 2 yıllık sürecin zorlu geçeceğini belirtmişti.

Microsoft çalışanlarının %5’ini işten çıkartacak!

Sadya Nadella, Microsoft’ta toplam iş gücünü 2023’ün üçüncü çeyreğine kadar 10.000 kişi civarında azalmasıyla sonuçlanacak değişiklikler yapacağını açıkladı. Bugün 800’den fazla Microsoft çalışanı işten çıkarmalar hakkında bilgilendirildi. İşten çıkarılacak çalışanlara ortalamanın üstünde kıdem tazminatı, 6 aylık sağlık sigortası, 6 ay boyunca sürekli hisse devri, kariyer geçiş hizmetleri ve fesihten 60 gün önce bilgilendirme gibi hakların tanınacağı belirtildi. Nadella, işten çıkarmaların yanı sıra şirketin kritik noktaları için işe alımların devam edeceğini ifade etti.

Microsoft’un hali hazırda 220 binden fazla çalışanı bulunuyor. 3. çeyreğe kadar tamamlanması beklenen işten çıkarmalar toplam çalışan sayısının %5’ine tekabül ediyor. Şirket, 2022 yılında çalışan sayısında %1 azalmaya gitmişti.

Siz de Microsoft’un iş gücünü azaltma planı ile ilgili görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu