Haberler

Mozilla Windows 11’in Politikasından Şikayetçi

Microsoft’un son işletim sistemi olan Windows 11’in internet tarayıcı politikası diğer internet tarayıcılarının tepkisini çekmeye devam ediyor. Mozilla Windows 11 politikasından şikayetçi olduğunu bir kez daha dile getirdi. 

Windows 11 işletim sisteminin en büyük tartışma konularından birisi olan varsayılan internet tarayıcısı ayarı diğer şirketleri rahatsız etmeye devam ediyor. Microsoft’un bu konuda Microsoft Edge internet tarayıcısını varsayılan olarak sunması ve bu ayarın değiştirilmesini zorlaştırması hem bu alanda ürünleri olan şirketleri hem de bazı kullanıcıları rahatsız ediyor. 

Mozilla Windows 11’in Son Değişikliklerini Beğenmedi

Bir Mozilla sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Mozilla Microsoft’un çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyor. Microsoft’un Windows 11 özelinde atmış olduğu son adımları doğru yönde atılmış bir adım olarak gören Mozilla, Windows’un kullanıcıların varsayılan tarayıcıları kendilerinin seçebilmesi için daha kolay bir çözüm sunmasını talep ediyor. 

mozilla-windows-11in-politikasindan-sikayetci

İnternet tarayıcılarının bu konuda şikâyet etmesinin nedeni, Windows 11 ile sunulan yeni varsayılan uygulama ayarlamaları. Kullanıcılar Windows 11 işletim sisteminde tek tıklama ile varsayılan tarayıcılarını değiştiremiyor. Varsayılan internet tarayıcısını seçebilmeleri için kullanıcıların tüm formatlar için tarayıcılarını seçmesi gerekiyor. 

Sözcü tarafından yapılan açıklamada, “Windows işletim sisteminde kullanıcıların varsayılan internet tarayıcısı seçimine saygı duyulması için daha fazlası yapılabilir. Kullanıcıların varsayılan uygulama ayarlarını basit ve kolay bir şekilde yapabilmesi gerekiyor. Windows işletim sisteminin yanında tüm işletim sistemlerinin bu ayarları kullanıcılarına sunmaları gerekiyor.” denildi.

mozilla winodws 11

Mozilla sözcüsü ayrıca “Windows işletim sisteminde yeni bir tarayıcıyı varsayılan olarak seçebilmek için uygulanması gereken adımların sayısı azaltılmalı. Microsoft uygulamaları tarafından kullanılan varsayılan uygulama ayarlamaları ayarlamak için kullanılan API’lerin diğer geliştiricilere de sunulmasını istiyoruz.” dedi.

Microsoft Varsayılan Tarayıcı Seçimini Kolaylaştırdı

Yazılım devi Microsoft Windows 11 işletim sisteminin son isteğe bağlı güncellemesinde kullanıcıların tek tıklama ile bir internet tarayıcısını seçebilme özelliğini getirmişti. Kullanıcılarının geri bildirimlerini dinleyen Microsoft’un yine de Windows işletim sistemi üzerinde geçmişte uyguladığı bazı zorlamalar kullanıcıları tedirgin etmeye devam ediyor.

Diğer işletim sistemi üreticilerine göre internet tarayıcıları alanında daha açık olan Microsoft geçtiğimiz aylarda Mozilla ve Opera tarayıcılarını doğrudan Microsoft Store’a getirmişti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu