Forum

GAL üzerinde c...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

GAL üzerinde contact filtreleme.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
396 Görüntüleme
(@gokhansezen)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba arkadaşlar yapımızda birden fazla şirket barınmakta ( 13 - 14 civarı ) Şirketlerimizden birisi yaklaşık 7000 in üzerinde contact kullanmakta ve csv formatı üzerinden belirli aralıklar ile contact listeleri güncellenmekte. Ayrıca dış ülkelerdeki mail adresleri için de Exchange üzerinde contactlar tanımlıyoruz. Bunların GAL üzerinde görünmesi gerekiyor.
 
Şirket bazında Address Book Policy ( ABP ) ler mevcut. Ayrıca Bahsettiğim mail contact ları ( 7000+ ) içinde bir kaç address list mevcut. İlgili condition lara göre contact lar kendi adres listelerinde görünmekte.
 
Burada exchange ( exchange 2010 sp2 ) üzerinde yeni bir GAL tanımlayarak sadece mail contact ları tarafında filtreleme yapmak mümkün müdür?
 
ör: New-GlobalAddressList -Name New_GAL -RecipientFilter {((RecipientType -eq "UserMailbox") -and (CustomAttribute15 -eq "New-GAL"))}
 
Bu şekilde sadece custom attribute değeri 15 olan ne varsa ( kullanıcı mail adresleri dağıtım grupları kontaklar odalar vs. ) listele demek mümkün. Fakat her oluşturulan yeni kullanıcı için değeri girmek gerekecek haliyle.
 
Yanılmıyorsam mobil telefonlarda da mail adresi sorgulaması GAL üzerinden gerçekleştiği için sadece GAL üzerinde görünenleri listeleyebiliyoruz diye biliyorum.
 
İnternette bir çok makale okudum ama bir sonuca ulaşamadım. 
 
Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
 
Gönderildi : 10/02/2013 18:56

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Şirketler arasında Contact bilgilerini CSV ile manuel taşımak yerine  ücretsiz olan IIFP toolu sayesinde otomatikleştirebilrsiniz. Senkranizasyon adımlarını özelleştirerek taşınan contact bilgilerine custom attribute değerleri girebilirsiniz. İlgili tool hakkında çok fazla makale yok fakat  araştırmanızı tavsiye ederim.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=11149 

 

 
Gönderildi : 11/02/2013 00:00

(@gokhansezen)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Burada bahsettiğiniz tool hakkında videolu anlatım mevcut.

Ama ben sorunumu bu toolu kullanmadan çözmek zorundayım. En azından şimdilik.

 
Gönderildi : 11/02/2013 01:02

Paylaş: