Forum

Outlook 2010 Free B...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2010 Free Busy Information görüntüleme sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
438 Görüntüleme
(@Fatihcan)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Öncelikle sistemde exchange server 2003 kuruluydu ve bu sorun yoktu ardından exchange server 2010 a geçiş yaptık.

Şuan sistemde exchange server 2010 kurulu sp2 rollup 4 kurulu ve internet bağlantısı bulunmamakta. Kullanıcıların hepsi outlook 2010 kullanıyor ve aynı domaindeler.

Ancak,  resimdeki gibi meeting kısmında (burda meeting roomları göstermiş gerçi) her kullanıcı kendi free busy informationı görebilirken diğer kullanıcıların free busy informationı görüntüleyemiyor. Aynı bu şekilde kesikli çizgiler görüntüleniyor diğer kullanıcılar için.

http://blog.rhysgoodwin.com/windows-admin/exchange-resource-mailboxes-schedules-no-information/

Ayrıca,diğer kullanıcıların free busy information kısmında (kesikli çizgilerin üstüne gelince) "No free/busy information could be retrieved.' and 'Your server location could not be determined. Contact your administrator.' " yazısı geliyor. 

Bu sorunu nasıl çözümleyebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. 

 

 

 
Gönderildi : 18/01/2013 22:44

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Normalde başka kullanıcıların calendar'ını açarsanız sadece free/busy bilgisini görürsünüz. Sizin bu sorudan kastınız sadece free busy gözükmesi mi yoksa hiçbir bilgi gözükmemesi yani tentative mi olarak mı görüyorsunuz?

 
Gönderildi : 19/01/2013 13:22

(@Fatihcan)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Daha ayrıntılı bilgi versem galiba daha iyi olucak 🙂

Kullanıcılar işlemlerini SADECE intranet ortamında yapıyorlar. Exchange server 2003 ten 2010 geçiş yapıldı ancak geeçiş esnasında Public Folderlar (PF) taşınamamıştı. Kullanıcılar şuanda mail alışverişlerini yapabiliyorlar ancak bir Meeting olduğunda diğer kullanıcıların free busy bilgilerini göremiyorlar. (MEETING>>Sağ kısımda "Suggestions cannot be provided because free/busy data could not be retrieved." uyarısı gözüküyor).

Bu sorunu public folderları düzgün yükleyememesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. 

Öncelikle, EMC yi açtığımda organization summary de 2 database manage durumunda gözüküyor.

 

Ancak, sistemde sadece mailbox database mount durumda başka herhangi bir mount durumda olan database yok. Public folder database sistemde organization configuration>> mailbox içinde GÖZÜKMEMEKTE , yalnız mailbox databasenin client setting kısmında default olarak geliyor.

 

Browsera tıkladığımda ise  hatasıyla karşılaşıyordum.

ADSIedit administrator group altından PF databasesini sildim. (ADSI EDİTLE SİLMEDEN ÖNCEDE BU HATAYLA KARŞILAŞIYORDUM)  Ardından kendim EMC Powershell ile PF oluşturdum ancak bu seferde EMC içinde TOOLBOX>>PFMC içinde hatası ile karşılaştım. Bunun hatasını   http://www.cozumpark.com/forums/thread/290109.aspx adresteki işlemleri yaparak kaldırmayı umuyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. 

 
Gönderildi : 25/01/2013 00:17

Paylaş: