Haberler

Instagram’dan Yeni Yapay Zekâ Özelliği Denemeleri!

Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram, yapay zekâ tarafında yeni özellikler denemeye başladı. Platform kullanıcıların deneyimlerini artıracak harika özellikler üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in Threads için farklı çalışmaları olacağını paylaşmıştık. Yöneticinin odak noktasını Threads tarafına çevirdiği gözükse de Instagram için de oldukça önemli planlamaları mevcut. Şu anda Beta sürümünde test aşamaları yapan uygulama kullanımı, görsel düzenleme araçları ve sohbet robotu alanlarında yapay zekâ tarafından testler yaparak kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. İşte haberle ilgili detaylar…

Hızla gelişen teknoloji dünyasında yapay zekâ büyük bir rol oynamaya başladı. Konu hakkında uygulamalarında denemeler yapan Mark Zuckerberg, ilk hamleyi Instagram tarafında gerçekleştirdi. CEO, uygulama içerisinde farklı ve etkili çözümler getirmeyi planlıyor. Bunlardan ilki gönderi etiketleri kullanım tarafında olacak. Kullanıcılar hikâye ve gönderi alanlarında istedikleri etiketlerin kullanımı için yapay zekaya danışarak otomatik eklemeler yapabilecekler. Özellikle bu durum uygulamanın kullanılabilirliğini artırarak deneyimi de geliştireceğe benziyor.

İlginizi Çekebilir: Instagram Aramaları İçin “Otomatik Temizleme Özelliği” Kullanıma Açıldı

Instagram Yapay Zekâ Sohbet Robotu Üzerinde Çalışıyor

Son zamanlarda Snapchat, My AI sohbet aracı robotu ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Bu alanda Instagram’da sohbet kısmında kullanıcıların kullanabileceği bir yapay zekâ sohbet robotu deniyor. Kullanıcılar bu robot sayesinde soruları ve çeşitli sohbetler edebilecekler. Robot şu anda test aşamasında ve yakın bir zaman içerisinde gelmesi planlanıyor. Bununla birlikte test edilen bir diğer özellik ise mesaj özeti oldu. Tarafınıza gelen tüm sohbetleri okumak sıkıcı geliyorsa bu özelliği kullanarak size özetlemesini sağlayabileceksiniz.  

Instagram şu anda bahsettiğimiz özellikleri Beta tarafında deniyor ve kullanıcılarıyla buluşturmak istiyor. Özelliklerin ne zaman geleceği hakkında ise net bir bilgi bulunmamakta.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu