Forum

550 5.7.1 Unable to...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

550 5.7.1 Unable to relay - Exchange 2010

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
697 Görüntüleme
(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Exchange 2010 SP1 kullanıyorum.


Kullandığım bi muhasebe programı var ve bu programdan dışarıya mail atmak istiyorum. İlk başta  530 5.7.1. client was not authenticated error hatası alıyodum ancak o hatayı client connector de gerekli permissionları vererek aştım ve ve kendi domain kullanıcımdan örneğin  ali.x.com'dan metin.x.com'a mail atabiliyorum. Ancak dışaıya mail atarken "550 5.7.1 Unable to relay" hatası alıyorum. x.com 'dan y.com'a nasıl mail atmasını sağlayabilirim.  Client connector ile default connector'de client'ın network portu 587, default'un ise 25. Recieve connector tarafında bir problem gözükmüyor. Dışarıya yani hotmail, gmail, yahoo.com gibi adreslere mail atabilmem için exchange 2010 SP1 tarafında yapmam gereken başka bir ayar var mıdır?


 


Teşekkürler 

 
Gönderildi : 04/01/2012 16:59

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bir tane receive connector oluşturun ve daha sonra o connectorun özelliklerinde network sekmesinde iki bölüm göreceksiniz,

birinci bölümde exchange server ip adresi olacak

ikinci bölümde ise dışarıya mail atacak olan bilgisayarların ip adresleri olacak.

connector oluşturduktan sonra aşağıdaki komutu da çalıştırın;

Get-ReceiveConnector "Connector ismi" | Add-ADPermission -User "NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON" -ExtendedRights "ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient" 

 
Gönderildi : 04/01/2012 19:32

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Mümin hocaya ek olarak önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum

bu şekilde bir receive connector oluşturup bu işlemi yapmanız demek, herhangi birinin internete kimlik doğrulama yapmadan sizin gerçek domaininizi kullanarak mail atabilmesi demek. Bu daha da açıkçası şu demek oluyor, kolayca dışarıya binlerce spam gönderebilirsiniz. Sonrasında IP niz ve domaininiz black liste alınır. Son olarak çoğu firmalar sizin mesajlarınızı black listte oldugunuz için kabul etmez. 

Bu sorunu aşmak için otomatik mail attırırken ya dışarıya mail attırmayın, illa ki attıracaksanız mutlaka kimlik doğrulaması yaptırarak attırın. 

 
Gönderildi : 05/01/2012 22:40

(@sakaryafirat)
Gönderiler: 274
Honorable Member
 

Merhaba Buğra hocam

aslında önemli bir noktaya değindiniz. acaba relay kapalı olup, kullanıcıların kimlik doğrulaması yaparak mail atması için connector ayarları tam olarak

nasıl olmalı 

 
Gönderildi : 06/01/2012 13:37

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

ekstradan bir connector e ihtiyaç yok aslında. Mevcut default client receive connector karşılar.

alternatif olarak bir yöntem daha belirtmem gerekir;

eğer otomatik mailin gideceği sadece 1 domain ise hali hazırda anonymous connector izni var olan bir connector üzerinden kimlik doğrulamasından geçmeden  mail attırabilirsiniz. Ancak domainler sürekli değişiyorsa black list e girmek an meselesi.

atıyorum gmail e mail göndereceksiniz. Bunun için ekstra yapılacak tek şey exchange management console da accepted domain kısmından yeni bir accepted domain tanımı yapıp gmail i external relay olarak eklemek. Bu sayede sadece gmail.com domainine kimlik doğrulaması yapmadan ve ekstra receive connector oluşturmadan mail attırabilirsiniz. ancak tavsiye ettiğimiz kimlik doğrulama kullanması.

 
Gönderildi : 06/01/2012 16:46

(@sakaryafirat)
Gönderiler: 274
Honorable Member
 

Merhaba

buğra hocam relay olmdan örnek bir sağlam connector uygulamsı resimli gösterirmisiniz 

 
Gönderildi : 06/01/2012 17:54

Paylaş: