Haberler

Sony Walkman Geri Döndü!

Sony, bir dönemin efsaneleşmiş taşınabilir müzik çaları Walkman’i geri getirdi! İlk olarak 1979 yılında, kasetli bir şekilde hayatımıza giren Walkman, şimdi iki yeni versiyonuyla Android işletim sistemi altında yeniden tasarlandı. 2016 yılında tanıtılan NW-WM1A ve NW-WMZ modellerinin halefi niteliğindeki NW-WM1AM2 ve NW-WM1ZM2 modelleri, altın kaplamalı tasarımı ve güçlü özellikleriyle piyasaya duyuruldu.

İki yeni Sony Walkman cihazı tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatları

İki yeni Walkman cihazıyla odyofilleri hedef alan Sony, cihazları neredeyse birbiriyle aynı özelliklere sahip şekilde geliştirdi. NW-WM1ZM2 modeli 256 GB depolama alanıyla gelirken; aradaki başlıca fark, NW-WM1AM2 modelinin 128 GB depolama alanı ile geliştirilmesi oldu. Ancak her iki durumda da şirket, kullanıcıların daha fazla depolamaya ulaşması için bir microSD kart girişine yer verdi.

5 inçlik ekrana sahip olan iki yeni Walkman modeli, 1280×720 piksel çözünürlükle geldi. Android 11 işletim sistemiyle çalışan cihazların 384 kHz/32-bit PCM audio, 11.2 MHz DSD, DSEE Ultimate ve Tidal tarafından kullanılan MQA formatlarını desteklediği açıklandı. Aynı zamanda Bluetooth kulaklıklara bağlanmak için LDAC desteğinin mevcut olduğu da eklendi.

Altı yıl önce duyurulan seleflerinden oldukça pahalı bir fiyatta duyurulan yeni modeller, dikkat çekici malzemelerle yapılandırıldı. NW-WM1AM2 için alüminyum tasarıma yer veren şirket, NW-WM1ZM2 modelinde oksijensiz bakırı tercih etti. Cihazın ses kalitesini daha iyi hale getirmek için Sony, bakırı yüzde 99,99 saf altınla kapladı. Yapılan duyuruya göre NW-WM1AM2, Avrupa’da 1.399 Euro’dan alıcı karşısına çıkacakken; NW-WM1ZM2 ise 3.699 Euro’luk yüksek fiyatıyla satılacak. Yeni nesil Walkman’lerin Nisan 2022’de siparişe açılacağı bildirildi. Her iki cihazın da ilerleyen süreçte Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şimdilik soru işareti.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu