Forum

ortak klasör e...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ortak klasör e mail geliyor

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
487 Görüntüleme
(@salihtasdemir)
Gönderiler: 330
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba değerli arkadaşlar; kurumumuzda exch.2010 kullanıyoruz.Toplam da 14 bin civarında posta kullanıcımız var.Kullanıcılar  internetden maillerine bakabiliyorlar.Fakat bazı kullanıcıların mailleri owa daki ortak klasöre (shared folder) düşüyor.Ortak klasör altında da özel belgeler kısmına düşüyor.örnek;ahmet mehmed email atıyor;mail hem mehmet e gidiyor hem de ortak klasöre düşüyor.Bu bütün kullanıcılar için olmuyor.şuana kadar toplam 599 mail olmuş.Mailler Bu ortak klasör içine düştürğünde ise  herkes bu mailleri görebiliyor.(özel ve gizli yazışmalarda olabiliyor.).Bu mailleri admin hesabı ile silmeye kalktığımda ise silmeme müsade etmiyor.

Ben nasıl bu maillerin ortak klasöre düşmesini engelleyebilirim.teşekkürler...

 
Gönderildi : 26/05/2011 17:28

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

muhtmelen o bazı kullanıcılar outlook da kural oluşturdular ve bazı mailleri ortak klasöre attırıyorlar.

 
Gönderildi : 27/05/2011 12:36

(@salihtasdemir)
Gönderiler: 330
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Buğra bey merhaba;nasıl bir kural oluşturulmuştur.mesela benimde birkaç malim ortak klasöre düşmüş.ama hepsi düşmemiş..

 
Gönderildi : 27/05/2011 13:47

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

şu kişiden veya şu subject'den gelen mailler şu klasöre gitsin gibi bir kural olabilir. genelde bu tür sorunlar bundan dolayı oluyor. kuralların tümü disable edilip birkaç gün izlenebilir.

 
Gönderildi : 27/05/2011 13:50

(@salihtasdemir)
Gönderiler: 330
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Mesela;bendeki kuralları sadece arkadaşlarım için yaptım.arkadaşlarımdan gelen mailler onların isimlerindeki klasörlere düşüyor.Buna rağmen 5 civarında mailim ortak klasöre düşmüş.Kullanıcı çok olduğu için tüm kuralları disable etmemiz biraz zor gözüküyor.teşekkürler.....

 
Gönderildi : 27/05/2011 13:57

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

bu gibi durumlarda exchange uygulamasında sorun oluşma ihtimali yok değil ancak düşük. bende bu durumla fazla karşılaşıyorum. nedeni her zaman outlook kurallarından çıkıyor. birsürü kural olunca yanlışlık olabilir.

Exchange tarafında ise sorunu çokça ve belirgin yaşayan bir kullanıcının mailbox database ini başka bir database e taşıyın. Sorunun exchange'den kaynaklanıp kaynaklanmadığı bu şekilde belli olur. Bunun dışında ortak mailbox'ıda başka bir db ye taşımanızı öneririm.

exchange management console'dan taşıma işlemini yaptıktan hemen sonra exchange managemnet shell'den aşağıda ki komutu move request için mutlaka girin.

set-moverequest "taşınan mailbox ismi" -baditemlimit 50 -acceptlargedataloss

 
Gönderildi : 27/05/2011 14:06

Paylaş: