Forum

Exchange 2003 t...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 türkçe karakter

4 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
328 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında yardımınızı istiyorum. Şirkette kullanmış olduğum ad + sql +exchange server 2003 var. Sıkıntı ise exchange serverda  yaşanıyor. Şöyleki çoğu domainden gelen maillerde sıkıntı yaşanmamasına rağmen bir domainden gelen maillerdeki Türkçe karakterler kare olarak görünüyor. Aynı domaine benim attığım maillerdede karşı taraf aynı sıkıtıyı yaşıyor. Exchange te en son Turkish 1254 ayarını yaptıktan sonra gmaile attığım maillerdede aynı sıkıntıyı yaşamaya başladım fakat sorunlu olan domainden gelen mailleri owadan kontrol ettiğimde herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar kolay gelsin.

 
Gönderildi : 26/02/2011 01:46

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yokmu arkadaşlar yardımcı olabilecek.

 
Gönderildi : 26/02/2011 12:04

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar problem gelen ve giden mail karakter kodlamasından kaynaklanıyor. Mesela gmailden gelen sıkıntılı maili görünüm kodlama tr windowsu seçtiğimde problem gidiyor maili düzgün olarak görüntüleyebiliyorum. Giden mailler için ilgili ayarı buldum ve tr iso dan tr windows olarak değiştirdim ve gmaile mail attım herhangi bir sıkıntı olmadı. Fakat gmailden mail attığım zaman yani gelen mail ile ilgili şu kodlamayı kullan diye bir ayar bulamadım. Yani işin özü gelen mailler için kodlamayı default tr windows  nasıl ayarlayabilirim.

 
Gönderildi : 26/02/2011 13:41

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Galiba cevabıda ben vereceğim 🙂  Tr karakter sorunu olan maillerde kodlama olarak utf8 kullanıldığı için ilgili maili açıp görünüm menüsünden kodlamayı tr windows seçtiğimiz zaman mail içeriği düzeliyor. Ama outlook 2003 te gelen mailler için default ayarları değiştirme durumu maalesef yok. Son olarak exchange üzerinde utf8 tanımlayıp denedikten sonra sonucu paylaşacağım. İyi çalışmalar kolay gelsin.

 
Gönderildi : 26/02/2011 14:32

Paylaş: