Haberler

Microsoft Windows Media Player ve Groove Music’i Değiştiriyor

Windows Media Player’ı en son ne zaman kullandınız? Peki ya Microsfot’un Groove Music uygulamasını? Muhtemelen bilgisayarınızı yeni kurduğunuzda ve henüz VLC ya da Media Player Classic kurmadan önce.

Windows Media Player, Windows 11’in modern arayüzüne göre oldukça çağ dışı gözüküyor. Groove uygulaması ise Microsoft streaming servislerinden ümidi kestiğinden beri yetersiz kalıyordu. Bu da ikisinin de değişme vakti geldiği anlamına geliyor. Firma bugün Dev Channel üzerinden Windows 11 Insider kullanıcılarına yeni oynatıcıyı dağıtmaya başladı. Yeni oynatıcı basitçe “Media Player” olarak adlandırılıyor.

Media Player eski Windows Media Player’ın ve Groove Music’in yerine geçen minimalistik bir uygulama. Microsoft’a göre uygulama, öncülünden kütüphanenizi ve oynatma listelerinizi otomatik olarak alacak. Media Player şimdilik Movies & TV uygulamasına eşlik edecek gibi gözüküyor. Ama görünüşe bakılırsa Media Player uygulaması yakında onları da yerinden edecek.

Uygulamanın hızlı tarama ve müzik oynatma özellikleri vurgulanıyor. Aynı zamanda uygulama üzerinden yerel kütüphanenize bakabilecek ve düzenleyebileceksiniz.

Media Player Microsoft’un önceki uygulamalarına göre görsel olarak daha gelişmiş gözüküyor. Windows 11’in akıcı dizayn diline daha çok yakıştığı da aşikâr.

Bu arada Windows Media Player henüz tamamıyla ortadan kalkmıyor. Kendisi öncelikle Windows Tools altına kaldırılıyor. Yani değiştirmek istemezseniz şimdiden yepyeni bir uygulama indirmenize gerek yok.

Kaynak: thenextweb.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu