Forum

Exchange Hub Transp...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Hub Transport Queue Sorunu

8 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
611 Görüntüleme
(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hub Transport serverın Queue de bekleyen mailleri Mailbox Servera iletmesinde yavaslık yada hıc ıletememe sorunu yasadım. bu sorunu tekrar yaşamamk için ne gibi önlemler almam ve bakımlar yapmam gerekir?

 
Gönderildi : 01/11/2010 18:00

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

mail alışverişi oldukça fazlaysa queue db i şişiyor ve yavaş iletiyor olabilir. Bunun için exchange server dizini\bin\queue klasörünün boyutuna bakın.

eğer aynı diskte 3-4gb boş alan var ise, queue db i daha boş olan bir disk yada drive a taşıyın

bunun için;

exchange management shell i açın ve exchange server dizininden script folder ına girin ve aşağıda ki komutu kendinize göre düzenleyerek uygulayın ardından exchange transport servisini restart edin

Move-TransportDatabase.ps1 -QueueDatabasePath: d:\db\queue

 
Gönderildi : 01/11/2010 18:13

(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Exchange Server\TransportRoles\data\Queue bu dizini demek istediniz galiba. Diskin tamamında 30 gb boş yer bulunmakta. Anlam veremediğim şey bu dizin ha burada ha başka dizinde olsa da bu mail alısverısı yıne fazla olacak. Ki bu maıl alısverısının fazla olmasından dolayı da back pressure mesajları almaktayım ve edge transporttan fazla sayıda maıl geldigi icinde ıp adresını engellıyor. Exchangede ki queue yı hızlandırmak ıcın sadece queue dızının yerını degıstırmek yeterlı olur mu? Queue dızını tasınırken bu dızınde bulunan maıllerın export ve daha sonra ımport edılmesı gerekmez mı

 
Gönderildi : 01/11/2010 20:11

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Exchange versiyonu nedir?

queue yu başka bir diske move ettiğinde queue da ki mailler de move edilir, silinmez yani.

Bunu deneyin eğer çözüm olmazsa queue da gitmeyen maillere bakın sağ tarafta last error altında " 452 4.3.1 Insufficient system resources" yazıyorsa resource monitor u devre dışı bırakmak gerekebilir.

exchange versiyonunuzu bilmiyorum ancak sp yada update rollup gerekiyor da olabilir...

 
Gönderildi : 01/11/2010 20:24

(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2007 SP1 versiyonu var. Ben bu sorunu yogun bır maıl alısverısınde yasamadım. Exchange Transport Queue database’inin fragmented oldugunu farkettık ve her zaman 1 dakıkadan az suren ıslem 20 dakıka cıvarına yapıldı. Fakat yinede sıstem hızlanmadı. Ben o anda nasıl bır sorun yasadım. bunu anlamak ıcın gerıye donuk bır troubleshootıng tarzı bır sey mumkun mudur?

 
Gönderildi : 02/11/2010 13:12

(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Su anda aynı sorunu tekrar yasıyorum. Mailler Gatewayde bırıkmıs durumda ve Exchange server  number of connectıon per source sayısının lımıte ulastıgı hatasını vermekte.

 
Gönderildi : 02/11/2010 14:02

(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Gatewayde bırıken mailleri exchange hub trasport cok yavas almakta. Database Queue yı tekrar yarattım fakat sorun devam etmekte. sorun nerede olabılır acaba?

 
Gönderildi : 03/11/2010 01:39

(@system.error)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sorunumuzu şu şekilde çözdük. Hub Transporttaki sorunumuz Queue nin yavaş olmasından kaynaklanıyordu. Queue Databaseni recreate ettik fakat sorun çözülmedi. Serverdaki yazma ve okuma işlemi hala yavaştı. C didkini defragmente ettik fakat yavaşlık cozulmedıgı ıcın İşletim Sistemi Page File'nin yerini değiştirdiğimizde sorunumuz şimdilik çözülmüş oldu.


 Teşekkürler

 
Gönderildi : 04/11/2010 14:57

Paylaş: