Haberler

Modcular Playstation 5’i Kırmayı Başardı

2 Yaşındaki Playstation 5 modcuların elinde yeterince süre geçirdi. Şu an için modcular yakın zamana ait bir IPV6 kernel açığı yardımıyla Ps5’in debug menü ayarlarına ulaşmayı başardılar. Bu menü aracılığıyla sadece geliştiricilerin kullanımına açık bir takım ayarlara ulaşılabiliyor. Bu ayarlar arasında Ps4 ve Ps5 oyun PKG’lerinin konsola koyulabilmesini sağlayan bir paket yükleyici de bulunuyor.

Söz konusu atılım korsanlara verimli topralar açmış gibi gözükse de, şu an için kullanımı oldukca sınırlı. Ayrıca bu uyguluma kullanıcıların PSN hesaplarının yasaklanması riskini beraberinde getiriyor. Aynı zamanda PS5’i garanti kapsamından çıkarıyor ve konsolun kurtarılamayacak şekilde bozulmasına (bricked) sebep olabiliyor.

Kırma işlemi şu an için sadece 1 yıl önceye dayanan 4.03 yazılımlı konsollarda yapılabiliyor. Oyunlar konsola yüklenebiliyor ama şu an için oynanabilir değiller. Yine de modcular bu alanda çalışmaya devam edecekler. Onlar yol aldıkca da Sony’nin radarına girme ihtimalleri tabii ki daha da artacak.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu