Haberler

SAP, Rusya’daki Hizmet ve Satışlarını Durdurduğunu Açıkladı

SAP, resmi sitesinden yaptığı açıklamada ” Dünyanın geri kalanı gibi biz de Ukrayna’daki savaşı dehşetle izliyoruz ve işgali mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu kadar insanlık dışı ve haksız bir hareket, demokrasiye ve insanlığa saldırıdır. Sonuçları hepimizi etkiler.

Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar, barışı yeniden tesis etme çabalarında önemli bir mekanizmadır. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerle sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz, onların rehberliğine her türlü güveniyoruz ve şimdiye kadar atılan adımları tam olarak destekliyoruz. Yaptırımlarla uyumlu olarak Rusya’daki faaliyetleri durduruyoruz ve buna ek olarak Rusya’daki tüm SAP hizmetleri ve ürünlerinin satışını durduruyoruz.

Evlerinden kaçan yüz binlerce insanla birlikte, barınma yerini hızlı bir şekilde bulmak ve sağlamak çok önemlidir. Ukrayna halkına insani destek için ilk olarak 1 milyon Avro tahsis ettik ve çabalarını desteklemek için teknolojimizi sunmak için ulusal Kızılhaç örgütleri, BM Mülteci Ajansı (UNHCR) ve diğer kuruluşlarla birlikte çalışıyoruz.

Örneğin, yazılım çözümlerimiz kuruluşların mültecileri kaydetmesine, gönüllü çabalarını koordine etmesine ve insani yardım malzemeleri tedarik etmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ve bölgesel yönetimlere hizmet ettikleri insanların en acil ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olmak ve onları yerdeki konaklama ve temel malzemelerle yönlendirmek için Qualtrics ile birlikte çalışıyoruz. Ayrıca, Avrupa genelindeki ofis alanımızı mülteciler için depolama ve konaklamaya dönüştürmeyi teklif ettik.

Bölgedeki meslektaşlarımızın güvenliği ve korunması son derece önemlidir. Ukrayna’dan ayrılmayı seçen meslektaşlarımız için, bu inanılmaz zor adımı olabildiğince kolay hale getirmeye çalışmak için finansal ve lojistik destek sağlıyoruz.

SAP ailesi, Ukrayna’daki olaylardan etkilenen ve dehşete düşen herkesin yanındadır. Savaşta kazanan yoktur ve barışın yeniden kurulması çağrısında diğerlerine katılıyoruz.

Christian Klein, SAP CEO

Kaynak: news.sap.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu