Forum

15.2 ‎(Build 792.3)...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

15.2 ‎(Build 792.3)‎ update ettikten sonra Office Online Server Hizmeti Başlamıyor

Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

Merhabalar
Mart başındaki açık için güncelleme, patch vs derken gerekenleri yaptım. 
EX19'u da son CU ya upgrade ettim, bu sırada AD scheme update de yaptım tabiki.
Nedendir bilemiyorum bulamadım da ama Office Online Server 19 servis başlamamaya başladı.
Sıfır makine üzerinede kurdum, onda da başlamıyor.
AD scheme update olayından sonra bir şeylerin değiştiğini düşünüyorum ama bulamadım.
Düzeltme (Farm oluşturma aşamasına dahi gelemiyorum. Sıfır kurulum sonrası servis hiç başlamıyor.)

Aldığım hata kodunun bir görselini ekliyorum. 
Işık tutabilecek birileri varsa minnettar olurum.

Ekran Resmi 2021 03 26 16.13.57

 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/03/2021 16:04

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba, son durum nedir?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/04/2021 12:09

Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

@hakanuzuner Durum değişmedi hocam bir şey bulamadım.
AD scheme update muhtemelen AD de bir şeyleri değiştirdi. Hali hazırda çalışan çalışmaz oldu. Her şeyi komple sildim, yep yeni sanal makine kuruyorum, üstüne office online 19 ama nafile, servis temiz kurulum sonrası dahi başlamıyor.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/04/2021 12:38

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Güncel sürüm mü kuruyorsun peki?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/04/2021 12:57

Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

@hakanuzuner evet hocam, volume licensing deki son sürüm neyse onu indirip kurdum.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/04/2021 13:07

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Hiç arama yapmadın sanırım, burada bir çözüm var.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/96dd1ac1-1173-47c3-bdc5-29ac0fd9f722/oos-2016-server-error-were-sorry-an-error-has-occurred-weve-logged-the-error-for-the-server?forum=OfficeOnlineServer

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/04/2021 15:09

Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

@hakanuzuner
Bunları okudum ve daha önceden denedim Hocam ama sonuç değişmedi.

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/04/2021 15:26

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Anladım o zaman bir umzanın bağlanıp bakması lazım forumdan zor.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/04/2021 19:53

Paylaş: