Haberler

Google, İş Araçlarına Getireceği Yenilikleri Duyurdu

Google, 3 gün sürecek Google I/O etkinliğinin ilk bölümünü dün gerçekleştirdi. Android 12 tanıtımının da yapıldığı etkinlikte şirket, iş ve okul hayatında kullanılan birçok ürününe getireceği yeni özelliklerden bahsetti. Yapılacak yenilemeler; SheetsDocs ve Meet gibi birçok aracın limitlerinde değişiklik olacağı hakkında olduğu belirtildi.

Kısaca özetlemek gerekirse, Google pandemi döneminde kullanımı birçok kez artan araçlarından bazılarını “modernize edecek” ve kullanımını kolaylaştıracak. Örneğin Dokümanlar da sayfalandırma özelliği kapatılabilir ve metinlerde emoji kullanılabilir. Excell gibi tablolar doğrudan Meet ile kullanılabilir. Google, Docs’u sayfasız hale getirecek. Kullanıcılar, yazdıkları yazıları sayfalara ayırma özelliğini kapatabilecek. Böylelikle uzun açıklamalar, bol görselli anlatıma sahip yazılar bölünmemiş olacak ve dijital ortamda incelenmeye uygun bir tertip oluşmuş olacak. Docs yazılarında emoji kullanımı da mümkün olacak. Pek tercih edilmeyen bu simgeler; artık yalnızca şahsî hayatta değil, iş hayatında bile karşımıza çıkacak kadar yaygın kullanıma sahip. Emoji kullanmayı tercih eden çalışanlar, iş yazılarında ‘anlatımı güçlendirmek’ için ortaya simgeler sıkıştırabilecek. 

Slides, Docs ve Sheets evrakları, Meet görüşmesi sırasında ek bir araç gerekmeden görüntülenebilecek ve düzenlenebilecek. Tıpkı özellik Google Chat uygulamasında da kullanılabilecek. Bu da örneğin ortak ödevler ya da sunumlarda işleri bir epey kolaylaştıracak. Google’ın uzaktan eğitim ve uzaktan çalışmayı kolaylaştıracak yeniliklerinden sonuncusu ise ‘Smart Chips’ adında bir özellik olacak. Kullanıcıların birbirini tanımasını sağlayacak bu ‘yaka kartları’; yer, işyeri, görev ve benzeri bilgilere kolayca erişim sağlayabilecek.

Kaynak: latestnews.plus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu