Haberler

Akıllı Hoparlör Patent Savaşında Google Ve Sonos Çekişmeli Mahkemeye Gidiyor

Evdeki cihazları kontrol etmek veya hava durumu, haberler veya yerel hizmetler gibi konulardaki soruları yüksek sesle yanıtlamak için tüketicinin sesli komutlarına yanıt veren Google Home akıllı hoparlörler San Francisco, Kaliforniya, ABD’de gösteriliyor.

Sonos Inc ve Alphabet’in Google LLC şirketi, Google’ın Google Home ve Chromecast Audio gibi kablosuz ses cihazlarında Sonos’un patentli akıllı hoparlör teknolojisini kopyaladığı iddiasıyla Pazartesi günü San Francisco’da federal bir davada karşı karşıya gelecek.

Dava, eski iş ortakları arasında ABD, Kanada, Fransa, Almanya ve Hollanda’daki diğer davaları da içeren geniş kapsamlı bir fikri mülkiyet anlaşmazlığının bir parçası.

Google’ın mahkemeye yaptığı başvuruya göre Sonos, San Francisco’daki davada Google’dan 90 milyon dolar tazminat talep ederken, ABD Bölge Yargıcı William Alsup’un davayı daraltmasının ardından bu rakam 3 milyar dolara oldu. Sonos, Google’ın çok odalı kablosuz ses ile ilgili iki patentini ihlal ettiğini iddia ediyor.

Google sözcüsü Jose Castaneda, davanın “yaygın olarak kullanılmayan bazı çok spesifik özelliklerle” ilgili olduğunu ve Sonos’un “ortaklığımızı ve teknolojimizi yanlış tanımladığını” söyledi.

Sonos anlaşmazlık hakkında yorum yapmayı reddetti.

İki şirket daha önce Google’ın müzik akış hizmetini Sonos ürünlerine entegre etmek için birlikte çalışmıştı. Sonos ilk olarak 2020 yılında Los Angeles’ta ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda Google’a patent ihlali davası açmış ve teknoloji devini işbirliği sırasında teknolojisini kopyalamakla suçlamıştı.

Sonos geçen yıl ITC’den bazı Google cihazları için sınırlı bir ithalat yasağı kazandı ve Google bu yasağı temyize götürdü. Google, Kaliforniya’da ve ITC’de kendi patent davalarıyla karşılık verdi.

Kaynak: reuters

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu