Forum

Erp Yazılım Tavsiye...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Erp Yazılım Tavsiyesi

55 Yazılar
29 Üyeler
0 Likes
13.6 K Görüntüleme
(@mustafauysal)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Ayhan bey merhaba ,

 

Belli seviyede işleyişi oturmuş firmalar için Erp geçişleri hem para hem zaman hemde harcanacak iş gücü açısından oldukça maliyetli bir çalışma olacaktır. Eğer Netsis paketiniz standart Erp ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa farklı raporlama çözümleri yada iş analitiği tarafından da ilerleyebilirsiniz.

Logo ve Netsis birleşiminden sonra bu ürün gruplarından ilerleyerek Logo Mind Insight ürününü uygun lisanslamalar ile alabiliyorsunuz ve ismi Logo olsa da bütün yapı Qlik Sense yani dünya çapında kendini kanıtlamış 3-5 BI platformundan birisi. Çözüm ortağınızdan bilgi alabilirsiniz eğer bir firma ile destek anlaşmanız yoksa size tavsiye de bulunabilirim.

 
Gönderildi : 09/04/2018 14:41

(@OguzhanisaTemiz)
Gönderiler: 3
New Member
 

Erp yazılımı istiyorsan üstat  https://www.uyumsoft.com/  dan şaşmayacaksın. Türkiye'nin en büyüğü bu arkadaşlar. Ve devlet destekli bir firma.

 
Gönderildi : 26/06/2018 12:42

(@AhmetErkin)
Gönderiler: 3
New Member
 

Daha önce duymamıştım, kullanıcıları varsa görüşlerini alabilirmiyiz?

 
Gönderildi : 02/08/2018 19:36

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Bilişim 500 dergisinde 10 dalın 10 uda LOGO yazılım kazandı , uluslararası dereceleride var % 100 yerli firma tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 02/08/2018 22:01

(@OguzhanisaTemiz)
Gönderiler: 3
New Member
 

Kullanan çok büyük firmalar var.  https://i-donusum.com.tr/referanslar/  buradan bakabilirsiniz Microsoft gibi firmalara direkt e-fatura hizmeti veriyorlar.  

 

Edit: sanırım siteyi yeniliyorlar form yerine telefonla ulaşabilirsiniz.

 
Gönderildi : 26/10/2018 13:47

(@bilgefevzi)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba Ayhan bey,

Erp program arayışınız konusunda Mikro Erp programını tavsiye ederim.  tekstil sektöründe faaliyet birçok müşterimizde hem üretim hem muhasebe, ik, e-defter, e-arşiv vb. Konuları kapsayan alanlarda çok rahatlıkla kullanıp işlemlerini yapmaktadırlar. 

 
Gönderildi : 30/11/2018 01:23

(@cahityolacan)
Gönderiler: 514
Super Admin
 

Merhaba

Konfeksiyon firmasiydik : ilk firmamada EMOR ERP kullandik gayette memnunduk. Fakat firma fiyatlar konusunda ve yapisinda degisim yapinca ve tekstil alaninda olan uzmani ile yollarini ayrinca istmedende olsa CPM Master yazilimina gectik Java script biliyorsan sen bile gelistirebilirsin fakat bos veritabani diye bir mantiklari yoktu degisim yapmadilar ise veritabani tablo mantginda bos alan yerine 0 ataniyor bir turlu anlamamistim. 

Su anda yine tekstil alaninda bir entegre firmadayim. iplik dokuma boya her alan var SAP kullaniyoruz. Ama sunu hic unutma derim hengi sektor olursan ol uretimden veri cekmeye gelen herhangi bir ERP firmasida olsa hazir bir entgere yapi yok. SAP icinde ayni firmandaki uretim muduru (isi bilen) ile iyi anlasan bir yazilimci bir web servis ile uretim verilerini SAP veya hernagi bir ERP icine ekler ise her isin otomatik cozulur. 

Stok takibi onemli ise hem ham madde hemde mamul depo uretim depo uretim yan depo gibi depo mantigini dagitabilceiginiz sana rahatlikla depo hatta (konfeksyion sezon mantigi icin) sanal depo mantigi gibi depo acip kapatmayi ve buna gore raporlari duzenleyen bir yapi olsun. EMOR yapabiliyordu bunu bizde. Ama konfeksiyonu bizde ogrendi. Bildigim en son EMOR insaat alaninda cok iyi durumdalar. 

Sentez kotu degil ama sentez ERP degil sadece paket yazilimi tek artisi tekstil alaninda var olan iplik kumas dokuma boya vb gibi alanlarda tecrubleri var o yuzden ellerinden geldigince paket yazilim daha iyi ve uygun cozum olabiliyor. Ama burasi turkiye kimsenin isi standart degil o yuzden paket yazilim yetersiz kalabiliyor.

Web servis ile veri alabilen uygun adam gun maliyeti olan uygun maliyet altyapi ile caslisan veritabani indexleme ve depolama durumlarinda esneklik ve kolayliklar saglayan yazilim tercih etmelisin. 

Unutmadan SAP pahalidir ama her isi standart  bir cozum ortagi gelir isini yapar anlasamadin gitti diyelim yeni firmayi cagir kaldigi yerden projeye devam eder Z li talo mantigi her zaman ayni durum hep olur 🙂 bu arada Z li tablo mantigindan her zaman uzak durmalisin.

ERP konusunda dilim sismis gibi hissettim kendimi. Neyse bu deneyimlerim sana faydali olur umarim. 

Kolay gelsin.

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/11/2018 11:36

(@yahyadursun)
Gönderiler: 156
Estimable Member
 

Merhabalar ;

Hocam bizde 3 yıldır CoralReef Erp ve Mrp aynı zamanda Mes uygulamasınıda kullanıyoruz gayet başarılı. İhtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorum. Dilerseniz irtibat ve dataylı bilgi verebilirim.

 
Gönderildi : 22/03/2019 12:00

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1623
Noble Member
 

Raporlama tarafında BI(Business Intelligent) çözümlerine baktınız mı? Belki ihtiyacınızı böylece çözüp yazılımı değiştirmenize gerek kalmaz.

 
Gönderildi : 22/03/2019 12:06

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Çok çetrefilli bir konu paranız varsa zaten ilk seçim SAP olmalı. Ancak biz bu işi ekonomik olan adam gibi bir yazılım ile yapacağız derseniz, sektörünüzle aynı olan sektörlerde ürünü olan ve izi şekilde firmaya bunu uyarlamış olan yazılımlara yönelmenizde yarar var. ERP programları devletle entegre olarak bir çok güncelleme v.s. yapması gerekiyor. Örnek E-Fatura v.s. Ayrıca sizin kurumunuza özel geliştirme v.s. derken bunların saat servis ücretleri konusunu v.s. iyi araştırmalısınız sonradan içinden çıkılmaz maliyetlere geliyor. 5 Yılda çöp olan ERP proje oranı %60 bu tabi dünya ölçeği.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 24/03/2019 14:38

(@denizco)
Gönderiler: 2
New Member
 
Gönderen: @ayhanozdemir

Merhaba,

Firmamızda şuanda Netsis Entegre yazılımı kullanılıyor.Bu yazılım özelikle raporlamada çoğu ihitiyacımızı karşılamıyor.Bunun yerine farklı yazılımlar için araştırma yapıyorum.Bununla ilgili tavsiyelerinizi alabilirmiyim.

Üretim yapan bir firmayız,onun için stok takibi çok önemli,

Program desteğinde sorun yaşamayacağımız ve maliyetli olmayacak bir yazılım

Bütün yılları tek yerden inceleyip raporlama yapabileceğimiz bir yazılım,

Alınabilecek bütün raporların program içerisinden alınması yani özel rapora gerek kalmadan her türlü raporlama yapabileceğimiz bir yazılım, 

olması gerekiyor.

 

Teşekkürler 

Merhaba Ayhan Bey, biz de Netsis sistemini inceliyoruz su an. Ne gibi raporlama ihtiyaclarinizi karsilamiyor diye sorabilir miyim? Veya gordugunuz/deneyimlediginiz dezavantajlar nelerdir diye sorabilir miyim? 🙂 

 
Gönderildi : 23/07/2020 17:15

(@ayhanozdemir)
Gönderiler: 474
Honorable Member
Konu başlatıcı
 
Gönderen: @denizco
Gönderen: @ayhanozdemir

Merhaba,

Firmamızda şuanda Netsis Entegre yazılımı kullanılıyor.Bu yazılım özelikle raporlamada çoğu ihitiyacımızı karşılamıyor.Bunun yerine farklı yazılımlar için araştırma yapıyorum.Bununla ilgili tavsiyelerinizi alabilirmiyim.

Üretim yapan bir firmayız,onun için stok takibi çok önemli,

Program desteğinde sorun yaşamayacağımız ve maliyetli olmayacak bir yazılım

Bütün yılları tek yerden inceleyip raporlama yapabileceğimiz bir yazılım,

Alınabilecek bütün raporların program içerisinden alınması yani özel rapora gerek kalmadan her türlü raporlama yapabileceğimiz bir yazılım, 

olması gerekiyor.

 

Teşekkürler 

Merhaba Ayhan Bey, biz de Netsis sistemini inceliyoruz su an. Ne gibi raporlama ihtiyaclarinizi karsilamiyor diye sorabilir miyim? Veya gordugunuz/deneyimlediginiz dezavantajlar nelerdir diye sorabilir miyim? 🙂 

Merhaba,

Üretim,depo hattınız var mı? yoksa sadece muhasebe ve satış için mi düşünüyorsunuz?

Şuan kullandığınız yazılım nedir?

 
Gönderildi : 23/07/2020 17:31

(@birolbenli)
Gönderiler: 115
Estimable Member
 


ERP seciminde dikkat etmeniz gereken bir cok faktor var. Zaten mevcuttur denilip goz ardi edilen bir cok faktor size ilerde maliyet ve is yuku olarak dönecektir. Aklima gelenler:

  • Kurumun hangi alanlarinda ERP kullanacaksiniz? Hangi modüllere ihtiyaciniz var? Uretim, finans, ik, satin alma, satış vs. 
  • Erp firmasinin sizin sektorunuzde tecrubesu var mi? Referanslari ogrenmeye calisin. 
  • Bulundugunuz ilde danisman bulma sansiniz var mi? Hangi modullere uzmanliklari var bu danisman firmanin. 
  • Lisanslama nasil? Kullanici basi vs ne kadar odemeniz gerekir. Yillik hatta 5 yıllık maliyet cikarilmali. 
  • Bakim ve destek. anlasmasi bedelleri nedir?
  • Entegrasyon ihtiyaciniz var mi ya da ileri de olacak mi? ERP bunu ne kafar destekliyor?
  • Erp sunucunuzu nerede konumlandiracaksiniz? Cloud ya da on prem. Buna gore maliyet ve güvenlik analizinin yapılması. 
  • HA yapisi kurmak istemeniz durumunda ne kadar destekliyor?
  • Yayginlik durumu nedir? Piyasada cok bilinen yazilimlari kullanan firmalar personel alımlarında daha hizli ilerliyorlar. Aksi takdirde gelen personele bastan ERP anlatmak zorunda kaliniyor. 
  • Uretim ve depo gibi moduller kullanmaniz durumunda etiket yazici ve el terminali uyumluluklari var mi?

Piyasada en rahat kaynak bulabileceginiz ERP SAP dir ama en pahalisi da yine SAP dir diyebilirim. 

Fakat gercekten islerinizi yapmakta zorlanmiyorsaniz ERPnizi degistirmenizi tavsiye etmem. ERP degisimleri cok sancilidir ve genelde eski uygulamadaki veriler yenisine alinamaz ve bir sure iki yazilimi da kullanmak zorunda olursunuz. Yasal olarak 10 yil boyunca geriye donuk raporlar için eski ERP yi tutmalisiniz diye biliyorum. Hali hazirda Netsis ege bolgesinde cok yaygin ve manisadaki firmaniz için en hizli destek alabileceginiz ERP diyebilirim. Netsis Logo birleşiminden sonra belki Logoya gecis kismini değerlendirebilirsiniz. Destek aldığınız firma ile bu yonde gorusmenizde fayda var.

 
Gönderildi : 23/07/2020 22:33

(@denizco)
Gönderiler: 2
New Member
 

@ayhanozdemir evet var Ayhan bey 👍 

 
Gönderildi : 30/07/2020 19:43

(@sametahret)
Gönderiler: 14
Eminent Member
 

Merhaba

 

Hitit Erp yazılımın tavsiye ederim nebim v3 ile aynı mantık aynı şekilde çalışıyor ve raporlamalar konusunda da çok geniş ek olarak üretim modülleri de mevcut

 

bence firma ile görüşün derim 3 yıldır çalışıyoruz ve sorunsuz işlerimiz devam ediyor

 
Gönderildi : 05/02/2021 14:11

(@abdullahercin)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

İhtiyaçlarınızı, üretim işlemini nasıl yapıyorsunuz kısımlarını net bilmeden yorum yapmak zor.

Firmalar satış için demo yapıyorlar. Senaryonuza uygun uygulamalarınızı, beklentilerinizi, rapor isteklerinizi fiziki olarak görmenizi tavsiye ederim. Var denilen birçok özellik sonradan ücretli olarak sunulabiliyor. Tüm isteklerinizin maliyetini, uygulamanın kullanılabilirliğini gözlemleyerek karar vermeniz sağlıklı olur. Tabi satış sonrası destek vs hizmetleri de netleştirmek lazım.

Biz şirkette SentezLive Erp kullanıyoruz. Tüm yılları ve şirketleri aynı tabloda tutarak rapor kolaylığı sağlıyor. Bildiğim kadarıyla tekstil sektörüne yönelik programları da var. Belki fikir verir.

 
Gönderildi : 07/02/2021 12:30

(@eserdemir)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

@ayhanozdemir Merhaba,

Amacın sadece raporlama ise T-sql ve netsis tablolarına haki isen Microsoft PowerBI ile her türlü raporu yapar ,yayınlar kullanıcı bazlı yetkilendirebilir,dashboardlar oluşturabilirsin.

Hali hazırda biz süreçleri bu şekilde yönetiyoruz.

 

 
Gönderildi : 09/03/2021 10:46

Sayfa 3 / 3
Paylaş: