Forum

datadomain
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

datadomain

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,673 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

datadomain içinde alert'ler oluşturmak istiyorum. datadomain de hangi alana mail bilgilerini gireceğim bulamadım. mail sunucunun hangi bilgisini nereye neleri gireceğim vb bilgiler. birde örneğin mtree alanının bir sunucuya bir disk ekledim buranın %70'e geldiğinde otomatik mail atmasını istiyorum. biraz detaylı yazarsanız cok sevinirim. datadomaine uzman derecesinde hakim değilim. 

 
Gönderildi : 24/12/2018 02:07

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 482
Honorable Member
 

Merhabalar,

Data domain'e browserdan login olduktan sonra, ADMINISTRATION kısmına gelin ve orada bulunan settings sekmesine tıklayın. Ekran açıldığı zaman mail server kısmını göreceksiniz. General Configuration başlığının hemen yanında more task vardır, Set mail server seçeneğine tıklayın ve mail sunucunuzu yazın. Bu ayarı yaptıktan sonra mailin kimin atacağını girmek için tekrar more tasks tıklayın ve Set system Properties seçeneğini seçip, mail adresini yazın.

Günlük olarak oluşan alertleri mail attırmak için, Health menüsünden Alets sekmesine gelin Daily Alert Summary tıklatın. Schedule seçeneğini göreceksiniz, size raporun saat kaçta gelmesini istediğiniz bir zamanı ayarlayın. Hemen altında Subscribers kısmına hangi mail adreslerine rapor gelmesini istiyorsanız ekleyin ve finish ile konfigürasyonunuzu bitirin. Ayrıca rapor haricinde maillerin gelmesi için Alerts ekranında Notification sekmesinin altında default group vardır, modify ederek mail adresinisi oraya ekleyin. Test etmek için ise yine alerts menüsünde more tasks kısmından Send Test Alerts seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ayrıca linkteki dökümanda, Alert notification management bölümünde detay bulabilirsiniz. 

https://www.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu61787.pdf

 
Gönderildi : 24/12/2018 02:49

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

hocam dış dünyaya mail gönderebilirmiyim bu sistem üzerinden . başka domaine

 
Gönderildi : 24/12/2018 17:11

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 482
Honorable Member
 

Bu sizin mail sunucunuzla ilgili bir durum. Mail sunucusu olarak ne kullanıyorsunuz ? Exchange, office365 vs vs..

 
Gönderildi : 24/12/2018 22:26

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

exchange 2016

 
Gönderildi : 24/12/2018 23:06

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 482
Honorable Member
 

Exchane üzerinde smtp relay ayarlamanız gerekmekte. Relay ayarını yaptıktan sonra datadomain üzerinde mail settings kısmında exchange ip adresinizi yazmanız gerekmekte. Exchange smtp relay hakkında pek bir bilgim yok siz isterseniz bu konuyu referans göstererek, smtp relay başlıklı bir konu açın. Bilen arkadaşlar mutlaka sizi yönlendirecektir. 

 
Gönderildi : 24/12/2018 23:10

Paylaş: