Forum

Kariyer Tavsiyeleri...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kariyer Tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
358 Görüntüleme
(@CagatayYILMAZ)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar;

Hemen konuya gireyim.1,5 yıl .Net deneyimim oldu. Ardından  Ericsson'ın Turkcell projesinde çalışmaya başladım.Şu anda bu pozisyondayım ve yazılım olarak hiç birşey yapmıyorum. Yazılımı çok seviyorum kendimi bu alanda oldukça başarılı görüyorum ve bu konuda kariyer yapmak istiyorum. İyi bir yazılımcı iyi bir proje mimarı gibi. Çalışmak istediğim iki sektör bankacılık/finans ilk sırada ve ikinci olarak telekominikasyon. Pozisyonum gereği yazılımdan uzak kaldığım için dışardan .Net projelerine destek veriyorum. 

Şimdi asıl sorum şu olacak Java yazılım sertifikası almak istiyorum, bilginç IT akademide yakında başlıyacak olan 4.000 TL lik eğitimden başka hiçbiryerde bu sertifika verilmiyor. .Net'i kendi başıma öğrendim çünkü basit bir yapısı var ve  çalışma durumum temelim buna müsaitti ancak şu an java ile alakalı yapabileceğim hiç bir şey yok (desktop app haricinde). Java çok geniş bir dil. Kendi kendime öğrenebilmem için kaliteli bir proje bulup onu hayata geçirmem lazım ama oda şimdi zor görünüyor. Sizce 4.000 lira verip java sertifikası almaya değermi? Ayrıca bankacılık sektöründe java dilinin etkinliği nedir? 

Bu arada yüksek lisans için tavsiyeleriniz ne olur? 

 
Gönderildi : 02/12/2011 11:02

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Java dili özellikle bankacalık uygulamaların çok kullanıdığını duymuştum. Ayrıca java dilini iyi bile çok fazla kişi olduğunu sanmıyorum o yüzden bu dili iyi bilmen rekabet etmen açısından sana çok katkı sağlar mesleğin bu ise işini seviyorsan kendini bu konuda geliştirmen senin için en büyük yatırım olacaktır.

 
Gönderildi : 02/12/2011 12:23

(@CagatayYILMAZ)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Meslek bilgisayar mühendisliği, bende yazılımda ilerlemek istiyorum...

 
Gönderildi : 02/12/2011 12:32

Paylaş: