Haberler

Meta Gözlükle Mesaj Gönderebilmeyi Mümkün Kılıyor!

Meta, yeni yaptığı duyuruda Ray-Ban gözlüklere sunulan destek sayesinde Whatsapp mesajı gönderilebileceğini yayınladı.

Ray-Ban Stories gözlüklerin yayınlanmasıyla birlikte farklı ve etkili özelliklerin geleceği kesinleşmişti. Sosyal medya platformlarının dikkatini çekmek isteyen marka, özellikle mesaj gönderme ve sesli komutlarında kullanılabilmesini geçmiş duyurularında açıklayarak dile getirmekteydi. Bugün yayınlanan etkinlikle birlikte Zuckerberg, Ray-Ban Stories gözlüklerin Whatsapp üzerinden mesaj iletebildiğini söyledi.

İlk olarak Whatsapp desteği sağlayan gözlüklerin gelecek zamanlarda Messenger, Facebook ve İnstagram’a özel olarak da yapılması bekleniyor. Kullanışlı olan gözlükler teknolojinin pratik bir hali gibi durmakta. Bunun yanında Whatsapp üzerinde bulunan bütün özelliklerin yerine getirilebilmesi oldukça rahat bir kullanım sağlıyor. Dışarıda veya dilediğiniz yerde telefonunuza erişim sağlamadan seçeneklerden faydalanabiliyorsunuz.

Meta Gözlükleri Daha Farklı Boyuta Getirmek İstiyor

Etkinlik üzerinde ilk yayıma alındığı andan itibaren kullanıcıların fazlasıyla dikkatini çeken gözlükler bambaşka seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Mesaj gönderebilme, fotoğraf kaydetme ve video çekme seçeneklerinin tamamını yapabilir, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bir sonra ki hamlelerinin sesli komut iletme olduğunu açıklayan Zuckerberg, cihazın telefon görüşmesi yapılabildiğini de söyledi. Pek çok mobil cihazın işlevlerini yerine getirebilmesi özellikle telefonların gelecek senelerde kullanımını düşürecek gibi duruyor.

Ray-Ban Stories gözlükleri yaşadığımız çağ gereği bambaşka bir boyut oluşturacak. İnsanların işlerini daha kolay hale getirecek olan bu özellik, mobil cihazlara göre daha farklı seçenekle karşımıza çıkıyor. Eller Serbest ismi verilen mod sayesinde dilediğiniz şekilde cihazı kullanabilecek ve mesajlarınızı kolaylıkla iletebileceksiniz. Yapımın da büyük bir katkı sahibi olan EssilorLuxottica şirketi, eylül ayında satışa sunulacağını açıkladı.

Ray-Ban gözlüklerin öncelik olarak ABD ve Avrupa tarafında satışa çıkarılacağı söylendi. Fiyat olarak satışın 299 dolar değerinde yapılması planlanıyor. Türkiye’de ilerleyen zamanlarda geleceği açıklanan gözlükler şimdiden büyük bir ilgiyle karşılanmakta.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu