Haberler

Tesla Küçülmeye Gidiyor, 200 Çalışan Daha İşten Çıkartıldı

Teknoloji şirketleri elektrikli otomobil piyasasında yer alabilmek için dev yatırımlar yapıyor. Elektrikli otomobil üretimi, şarj istasyonu ve otomobil parçaları için onlarca marka pazarda var olmanın planlarını yapıyor. Ancak piyasada beklenen büyüme oranları yatırımlar göz önüne alındığında düşük kalıyor. Piyasadaki gerginlikten payını alan firmalardan biri de Tesla. Küçülme kararı alınan şirkette 200 otopilot işten çıkartıldı.

2021 yılında Dünya’nın en büyük otomobil şirketi ünvanına kavuşan Tesla için 2022 yılı kriz ortamında geçecek gibi görünüyor. Şirketin sahibi Elon Musk, geçen hafta çalışanlarına gönderdiği mailde küresel ölçekte piyasaların durgun olduğu bilgisini vermişti. Bu bildiri ile birlikte küçülmeye gidileceği yorumlanan Tesla’da beklenen oldu. 200 çalışan daha işten çıkartıldı.

İşten çıkarmaların sayısı 10 bini buldu

Tesla’nın 2021 yılında toplam çalışan sayısının 100 bine yakın olduğu açıklanmıştı. Pazar sıralamasında lider konumda olan ve en büyük otomobil şirketi ünvanına sahip olan firma maddi olarak tatmin olamamış durumda. İşten çıkarma konularıyla sürekli gündeme gelen şirkette son 1 yıllık süreçte 10 bine yakın çalışanın işine son verildi.

Çalışanlar tarafından bakıldığında ise Tesla’nın başı yine dertte görünüyor. Şirketin uyguladığı politika çalışanları mahkeme yoluna itiyor. İşini kaybeden çalışanlar haksız işten çıkarmalar nedeniyle Tesla’ya dava açmış durumda.

Elektriklileşme Tahminlerden Daha Hızlı Gerçekleşecek!

Akaryakıt Zamları Karşısındaki En İyi Seçenek Elektrikli Araçlar

Elektrikli otomobil piyasası sıkıntılı günler geçiriyor

Elektrikli otomobil piyasasının geneline bakıldığında sıkıntıda olması gereken son şirket Tesla gibi görünüyor. Zira 2022 raporlarına göre en çok satan elektrikli otomobil modellerinde ilk 2 sırayı Tesla sahiplendi. 2022 yılında (Mayıs ayı dahil, Haziran ayını kapsamıyor) Avrupa piyasasında elekrikli otomobil satış oranı %20 oranında büyüdü. Büyüme oranı rakamsal boyutta olumlu gözüküyor. Ancak firmaların yatırımları ve pazar genişliğinde beklenen hacim sonuçları olumsuz kılıyor. %42’lik büyüme beklenen sektör beklentilerden daha ağır ilerliyor.

Siz de firmaların elektrikli otomobil yatırımları, pazar ve elektrikli araçlar hakkında görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu