Forum

Turnike, Parmak Oku...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Turnike, Parmak Okuyucu Sistem Temini

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,225 Görüntüleme
(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Parmak/Kart okuyucu ve turnike sistemleri üzerine asp.net web form da sıfırdan proje başlatacağım. Sormak istediğim: turnike, parmak/kart okuyucu sistemleri ile c# arasında haberleşmeyi nasıl sağlıyoruz?

Örneğin; sms firmalarının api veya dll gibi bir yöntemi ile mi? Yani turnike cihazını aldığımız firma bir web servis mi veriyor? Yapmak istediğim; okutulan parmak izinden sonra, turnikenin açılışını web form ortamında gerçekleştirmek ve kişinin giriş tarihinni mssql veritabanına yazmak.

(Mevcut durum: şuan herhangi bir donanım ve kod örneği yok, C# dilinde konuşturabileceğim bu donanımları arıyorum, fiyat ve özellik bilgisi verilebilrise memnun olurum)

 
Gönderildi : 21/08/2018 16:46

(@aliuysal)
Gönderiler: 292
Üye
 

Merhaba;

Öncelikle aynı konuyu yeni bir post açarak tekrar sormak forum kurallarımıza aykırıdır özen gösterebilirseniz forum işlevselliği açısından da iyi olacaktır.

Sorunuza gelirsek, daha önceki postta da ilettiğimiz gibi piyasada bulunan hiç bir kart/yüz/parmak izi okuyucu donanımların bir Web API'si yok, ayrıca daha gerçekçi olursak bu donanımların web tabanlı yazılımlara göre hazırlanmış SDK veya yazılımızında donanım ile haberleşmenizi sağlayacak DLL'leride yok. Ben şimdiye kadar 4-5 farklı markanın donanımları ile toplamda 800 farklı okuyucu 60.000 personel kontrol eden yazılım projelerinde bulundum burada bizim yaptığımız şudur;

Genelde dediğim gibi verdikleri DLL'ler web tabanlı yazılımlarda sorun çıkardığı için web service yerine Windows Service olarak cihazları dinleyen bir servis yazın siz web tarafında daha sonra istediğiniz yazılımı yaparsınız sadece cihazlar ile haberleşen taraf windows servis olur, raporlarınız işlemleriniz vs. web tarafında yapılır.

Öncelikle donanımı alacağınız firmayı seçmelisiniz, bu firmayı seçerken C# yazıyorsanız özellikle seçtiğiniz cihazın c# için bir SDK'sı varmı diye sorun ona göre seçiminizi yapın daha sonra bu cihazdan birtane numune sağlayın size verecekleri SDK ile çalışmalarınız yapın.

Yine bu tarz donanımlarda iki çeşit cihaz vardır, offline cihazlar ve online cihazlar, nedemek bu onuda açıklayayım;

Offline Cihazlar; Bu cihazlar (farzedelim ki bir kart okuyucu) kartı okuttuğunuz anda direk olarak kendi içerisine atanmış izinli kartlardan sorgulama yapar chazın kendi içinde izin varsa turnikeyi açar yoksa açmaz. Siz cihaza uzaktan yetkili kartlar-personeller yüklemek veya cihaz içerisinden geçiş yapmışların hareket kayıtlarını çekmek için belirli aralıklarla bağlanır işlem yaparsınız. Offline cihazların dezavantajı anlık olarak yetki verme yetki kaldırma işlemi yapamıyor olmanızdır.

Online Cihazlar; Bu cihazlar bir kart okutulduğu anda öncelikle ayarladığınız servise gider servise xxxx numaralı kart geçmek istiyor izin veriyormusun der, sende yazdığın servis ile veritabanından kontrol eder izin ver veya verme dersin izin verdikten sonra okuyucu bu kart geçti der sende veritabanına bu kart şu saatte şu turnikeden geçiş yaptı diye kaydını yaparsın. Cihaz eğer network sorunu veya servisdeki bir sıkıntı nedeniyle serive ulaşamazsa belirli bir zaman sonra kendi içerisindeki izinlere bakarak işlem yapar ve yaptığı tüm işlemleri yine kendi içerisinde daha sonra almak kaydı ile tutar.

Yukarıda anlattıklarıma göre öncelikle bir cihaz seçmelisiniz, fiyat bilgisi istemişsiniz bu tarz cihazlarda adet, istenilen özellik (kart-yüz-parmak izi) kart okuyucu ise kart türü(Proximityi Mifare(Daha uzaktan kart okuyabilme, kartın içerisine veri yazabilme (Son Giriş zamanı, Son geçtiği turnike ID, veya İstanbul Kartlar'da olduğu gibi bakiye))), online cihaz mı offline cihaz mı gibi faktörler fiyatı etkiler, ben size yerli bir üretici olarak Barkodes firmasının ürünlerini önereyim fakat başka cihazlarda piyasada mevcut seçimi sizin cihaz özelliklerini okuyarak kendiniz yapmanız gerekir.

Dijital dönüşüm başlıyor...
RFID Sayım
WinFlow e-Fatura Onay Akış Süreç Yazılımı
Android El Terminali
Elektrikli Araç Şarj Yazılım Platformu
RFID Demirbaş
QrCode Api

 
Gönderildi : 22/08/2018 00:49

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Çok faydalı bir cevap oldu, teşekkür ediyorum, online cihazlarda diyelim internet gitti, o zaman haberleşmede sorun olurmu.

(Yanılmıyorsam parmak okuyucu veya kart okuyucuya bilgiler aynı zamanda gömülü hale geleceği için bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Konu tekrarı olarak Uğur BURMA bey bilgi verdi)

 
Gönderildi : 22/08/2018 02:54

(@aliuysal)
Gönderiler: 292
Üye
 

belirttiğim gibi bağlantı giderse okuyucular kendi içerisindeki yetkilere göre hareket eder bu neden siz sisteminizde bir personel tanımladığınızda personelin geçiş yetkilerini direkt olarak okuyucuların içinede gönderirsiniz ki internet olmadığında da geçebilsin

Dijital dönüşüm başlıyor...
RFID Sayım
WinFlow e-Fatura Onay Akış Süreç Yazılımı
Android El Terminali
Elektrikli Araç Şarj Yazılım Platformu
RFID Demirbaş
QrCode Api

 
Gönderildi : 22/08/2018 12:24

Paylaş: