Haberler

Spotify Artık ‘Hey Spotify’ Sesli Komutu ile Aktifleştirilebiliyor

Spotify, bir süre önce test etmeye başladığı “Hey Spotify” komutu ile uygulamayı çalıştırma özelliğini, bazı kullanıcılar için hizmete sundu. Bu özellik, Spotify’ın telefona dokunmadan dahi çalıştırılabilmesini ve istenen bir şarkının ya da podcastin dinlenebilmesini sağlıyor.

İsveç merkezli çevrim içi müzik ve podcast platformu olarak hizmet veren Spotifyyeni özelliğini paylaştı.

Son yılların en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, bir süre önce yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Bu özellik, kullanıcıların sesli komut ile uygulamayı aktifleştirebilmesini sağlıyordu. Yakın geçmişte oldukça kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen bu özellik, şimdi daha geniş bir kullanıcı kitlesinin hizmetine sunulmuş durumda. Spotify, bu özellik kapsamında “Hey Spotify” komutu ile telefona dokunmadan açılabiliyor.

Geçtiğimiz saatlerde Spotify’ı açan bazı kullanıcılar, uygulama içi bir bildirimle karşılaştılar. Bu bildirimde Hey Spotify özelliğinin kullanıma hazır olduğunu duyuran geliştiriciler, kullanıcıya özelliğin aktif edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Bu özelliğin kullanılabilir olmasına izin veren kullanıcılar, Hey Spotify cümlesi ile çevrimiçi müzik platformu uygulamasını kullanmaya başlayabiliyorlar.

Spotify Kullanıcılarına Gönderilen Bildirim Şu Şekilde;

​Uygulamaya dahil edilen özelliğe göre, ‘Hey Spotify’ sesli komutu ile aplikasyonu telefonlarda ve tabletlerde aktif hale getirmek mümkün olacak. Bu özellik, cihaza dokunmadan istenen şarkının ya da podcastin dinlenebilmesini de sağlayacak.

Şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin hizmetine sunulan özelliğin, tüm kullanıcılar için ne zaman aktifleştirileceği ise bilinmiyor.

Aylık 345 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan Spotify’ın, 155 milyon ücretli abonesi bulunuyor.

Kaynak: tr.sputniknews.com

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Microsoft Edge Bu Yıl %1300 Büyümeyle Firefox’u Geçti

Lenovo’dan Oyunculara Özel Yeni Bir Telefon

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu