Forum

Termal Macun sorunu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Termal Macun sorunu....!

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,249 Görüntüleme
(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

 

Uzun zamandır donanım işinden uzak olduğum için pek takip edemiyorum. Yine uzun zamandır bu konuda üç beş ufak çaplı araştırmada yapıyorum ama stabil olan bir çözüm bulamadım. Sorun şu şekilde;

 

herhangi bir termal macun aslında hiçbir sorun çıkartmadan CPU ile Metal arasındaki boşluğu rahatlıkla doldurup ısı transferi yapabiliyor. Bu kısıma kadar herhangi bir sorun yok, tabi benim gibi elindeki donanımlar sonuna kadar zorlayan arkadaşlarından fark etmiş olabileceği gibi şu şekilde birde sorun var.

 

Kullanmakda olduğum tüm donanımlar intel tabanlı ve intelin SpeedStep sistemini ve termal yönetiminide sonuna kadar zorluyorum. Bildiğiniz üzere bu sistem intel CPU larda hızın sistem tarafından otomatik olarak ayarlamasına yardımcı oluyor, aynı sisteme bağımlı çalışan termal koruma ise işlemincinin ısısı fanın baş edemiyeceği bir değere geldiğinde hızı düşürerek performanstan ödün vererek fandaki hava akışının metalden yeterince sıcaklığı dışarı atmasını sağlıyor. Buraya kadar hiç sorun yok Intel Core serisi ile zaten sıcaklı bazlı sorun yaşama devri kapanalı çok oldu fakat, sorun şu ki CPU ile metal arasına sürdüğüm termal macunlar 90 Derece üzerindeki sıcaklıklarda bozuluyorlar ve işlemcilerin maksimum çalışma sıcaklığı 105 derece civarında olduğu için termal sistem 97 dereceye kadar ısınmasına izin verip sonrasında hızı düşürüyor. Ağır iş ortamı altında CPU nun bu sıcaklıklara çıkmasına sorun yok beklediğim bir durum fakat sorun bu sıcaklığa çıktıktan sonra macunun bozulması ve değiştirilmesi gerekmesi. Benim gibi sürekli sanallaştırma yada ağır işlerle uğraşanlar için bu sıcaklıklar normal fakat sürekli macun değiştirmek can sıkıyor.

Macunun neden sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum, CPU ağır yük altında değilken daha önce karşılatığı yüksek sıcaklık nedeni ile düşük frekanslarda çalışırken bile 55 derece civarında çalışmaya başlıyor, halbuki ilk değiştirdiğim zamanda ve ağır yük ortamına hiç sokmadığımda 45 derece normal web gezintisi sıcaklığı.

Hikaye bu şekilde, aradığım şeyse şu; 120 derece civarında bozulmayan bir macun arıyorum. Ayda bir macun yenilemek istemiyorum bu nedenle bildiğiniz böyle ağır işlerde kullandığınız bir termal macun var isa marka ve modelini alabilirmiyim. Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/02/2018 12:20

(@bugraparlayan)
Gönderiler: 324
Üye
 

Selam,

Thermal Grizzly Conductonaut ürünü işini görebilir sanırım 140 dereceye kadar dayanır demiş bir sitede . Yada direk bor mağdeni : ))

Oracle ACE Associate - Türkiye Hayat & Emeklilik

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/02/2018 12:47

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Selam,

Thermal Grizzly Conductonaut ürünü işini görebilir sanırım 140 dereceye kadar dayanır demiş bir sitede . Yada direk bor mağdeni : ))

 

Merhaba Buğra, aynen bu işimi çözüyor. Tek sorun benim leptop işlemcisi üzeirnde metal koruma yok o nedenle çevresindeki elemanlara zarar verebilir onun içinde bir termal pad alıp çekirdek kısmı dışındaki alanları onunla kaplayacağım. Umarım sonunda bu sorundan tamamen kurtulurum.

 
Gönderildi : 05/02/2018 13:58

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Hocam güzel ürün 🙂

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 05/02/2018 16:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selam hocam bende senelerce bu konuda aynı çileyi çektim sonuç aselsanda çalışırken yuksek frekanslı transistörleri soğutucu blok arasında kullanılan thermal pad 

garip jel elastik bir yapısı var tabaka halinde satılıyor isteğe göre kesilip kullanılıyor bu ürün kesinlikle kesin çözüm 

 
Gönderildi : 05/03/2018 05:21

Paylaş: