Haberler

Microsoft Windows 95’ten Kalma İkonları Kaldırıyor

Microsoft, Sun Valley isimli tasarım güncellemesi ile ilgili önden ipuçları vermeye devam ediyor. Güncelleme ile ilgili son paylaşılan bilgi Windows sisteminde kullanılan ikonlarla ilgili oldu.

Windows 95 versiyonunda beri Microsoft, sistemle ilgili ikon setlerini C:\Windows\System32\Shell32.dll file dosyasında tutuyor. Buradaki ikonlar Windows kullanırken aşina olduğumuz klasörler, uygulamalar, cihazlar gibi menüleri gösteren semboller. Windows 10 20H2 versiyonunda Shell32.dll dosyası incelendiği zaman 334 sistem ikonu olduğu görülüyor. Bu ikonların çoğu uzun süredir güncellenmemiş ve Windows 95 versiyonundan beri aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Windows Latest’ın bildirimine göre Microsoft 2021 sonbaharında çıkarmayı planladığı Sun Valley güncellemesi ile beraber eskiden beri kullanılan ikon setlerinde yeniliğe gidiliyor.

BleepingComputer’dan Windows 10 Insider kullanan uzmanlar yeni güncellemenin ön izlemesi üzerinden ikon setlerini çıkararak mevcut Windws 10 20H2 versiyonundaki ikon setleri ile karşılaştırmasını görsel olarak gerçekleştirdiler.

İkon setleri karşılaştırıldığı zaman eski Windows 95’den kalan ikonların modern tasarıma sahip yeni ikonlarla değiştirildiği görülüyor.

Windows 10 20H2 mevcut ikonlar
Sun Valley güncellemesi ile gelecek yeni ikonlar

Windows 10 Sun Valley güncellemesi ile beraber daha farklı tasarım değişikliklerinin de gelmesi bekleniyor.

Kaynak: www.bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu