Haberler

Spotify Şarkı Sözü Özelliğini Herkesin Kullanımına Açtı

Spotify sonunda gerçek zamanlı şarkı sözleri özelliğini tüm dünyaya açtı. Özellik daha önce sadece bazı seçmece ülkelerde aktifti. Spotify’ın şarkı sözü özelliğinden hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılar faydalanabilecek.

Uygulamanın şarkı sözleri özelliği Musixmatch tarafından sağlanıyor. Musixmatch içeriğinde 8 milyondan fazla başlığın şarkı sözlerini içerdiğini iddia ediyor. Yine de hala şarkı sözlerine ulaşılamayan bir iki şarkıya rastlamak mümkün. Şarkı sözleri özelliği Spotify’ın bir uygulamaya sahip olduğu her platformda kullanılabilecek. Bu platformlara iOS, Android, masaüstü PC’ler, oyun konsolları ve akıllı TV’ler dahil.

Şarkı sözlerini bizzat eşlik etmek için kullanabildiğiniz gibi özelliğin bir de sosyal unsuru var. Bu unsurla sözleri sosyal medyada da paylaşabiliyorsunuz. Spotify’a göre özellik müzik kütüphanesinin büyük kesimini destekliyor.

Özelliğe Spotify’ın mobil uygulamasında oynatılan şarkıya dokunarak ve aşağıya kaydırarak ulaşabiliriniz. Şarkı sözünün altındaki paylaş düğmesiyle de paylaşmak istediğiniz sözleri ve hangi platformda paylaşacağınızı seçebilirsiniz.

Spotify’ın masaüstü PC uygulaması ve tarayıcı üzerinden kullanırken ise şu an oynatılıyor barının sağına baktığınızda bir mikrofon simgesi göreceksiniz. Mikrofona tıkladığınızda şarkı sözü penceresi açılacak ve burada sözlerin gerçek zamanlı aktığını görebileceksiniz.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu