Haberler

Karantinanın mutfağından çıkan gönüllülük!

Pandemi sürecinde oluşan dayanışmanın desteklenerek gönüllü farkındalığına katkısını artırmak isteyen yeni evli Gülin & Yılmaz Dindar çiftinin mutfağında başlayan Online Gönüllü platformu; her insanın içinde iyilik, her iyiliğin içinde gönüllülük var sloganıyla görünmeyen gönüllülükleri ve potansiyel gönüllüleri ortaya çıkartan bir iş modeli ile karşımıza çıkıyor. 

Pandemi sürecinin başlaması, tamamiyle online iletişim kurulan yeni bir dönemin başlangıcına neden oldu. Değişimin getirdiği sancılı alışma sürecinde, evdeki hayata değer katmak amacıyla 1 Nisan 2020’de yola çıkan Gülin & Yılmaz Dindar çifti, fayda sağlamak üzere dijital içerik ve bilgi paylaşımları ile gönüllülük hareketinde bulunan gönüllüleri desteklemek amacıyla içeriklerin tek platformda toplandığı ve bu dayanışmanın etkisini arttırmayı hedefledikleri Online Gönüllü Platformunu kurdular. Birinci yılları dolarken, 33 gönüllüden oluşan gönüllü ekibi ile bir gün bile aksatmadan duyurularını yaptıkları toplam 9483 online ve ücretsiz etkinlik, eğitim, müze, tiyatro, canlı yayın duyurusu ile tamamen organik 10 binden kişiden fazla aktif takipçi kitlesine erişmeyi başardılar.

“Türkiye’de sadece %6 olan 18 yaş ve üzeri gönüllülük oranını arttırmayı kendimize dert edindik” diyen Online Gönüllüler, üniversite gençlerine fırsatlar sunuyor! 

Online Gönüllü platformu, ücretsiz ve online etkinliklerin tek bir çatı altında toplandığı bir platform olması ile birlikte, gönüllülük faaliyetinde bulunmak isteyen ya da isteyebilecek tüm öğrencileri onlara uygun gönüllü faaliyetler ile buluşturmayı ve gönüllülüklerini onayladıkları bir platform olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla kurmuş oldukları “Gönüllü Havuzu” ile gönüllü faaliyetlerde bulunmak isteyen ve giderek kalabalıklaşan 1763 üniversite öğrencisinin dahil olduğu iletişim ağını oluşturdular. Üniversite öğrencilerinden gelen talep ile birlikte kurdukları “Online Gönüllü Kulüpler Birliği”, üniversite öğrencilerinin yapmış olduğu gönüllülükleri destekleyebilmeyi ve dayanışma kültürünü artırmayı amaçlayan 31 üniversitenin 62 öğrenci kulübünün dahil olduğu amaçlar için ortaklıklar ağı olarak faaliyet sürdürüyor. 

“Pandemide Öğrenci Olsam zirvesi 8-9 Mayıs’ta, zirveler serisi olarak planlanan Online Gönüllü Kulüpler Birliği zirvelerinin ilki 9 üniversiteden 12 öğrenci kulübü ortaklığı ile gerçekleştirilecek! Sürdürülebilir kalkınma amaçlarından – 17 Amaçlar için ortaklıklar” kültürünün bu zirveler ile kulüpler arasında yaygınlaştırılması amaçlanıyor!” 

Online Gönüllü Kulüpler Birliği bulunan üniversite öğrenci kulüpleri ile gerçekleştirilecek olan ortak zirveler serisinin ilki “Pandemide Öğrenci Olsam” konusunu ele alan, alanında uzman 8 konuşmacının katılımı ile 8-9 Mayıs 2021 ‘de tamamen dijital olarak gerçekleştirilecek. Konukların “ Ben pandemide sizin yerinizde olsaydım” diyecekleri zirve için öğrencileri, yeni mezunları ve bu güzel sohbete dahil olmak isteyen tüm katılımcıları davet ediyorlar. Geniş konuşmacı ağı ile gerçekleştirilecek zirvede Türkiye Finans Katılım Bankası Operasyonlar Grubu Direktörü Civan Tamer Küçük, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üni. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, Gamfed Oyunlaştırma Federasyonu Türkiye Sorumlusu Ercan Altuğ Yılmaz, Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Adım Adım ve Açık Açık Kurucusu Doç. Itır Erhart, Yves Roche Kuzey ve Orta Avrupa İnsan Kaynakları Direktörü Müge Ergin, Ericcson Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Kulalı Şimşek, Bosch Türkiye Satış Direktörü – Semir Kuseyri; Online Gönüllü zirvesinin konukları olacak. Sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden alınan başvurular ile zirveye öncesinde katılım sağlanması ile yayın gerçekleştirilecek. İlerleyen dönemlerde planlanan zirveler ve gönüllülük ağına katılım için de aktif olarak sosyal medya hesaplarından ve internet sitesindeki başvurulardan iletişime geçilebilmektedir. 

Websitesi: https://onlinegonullu.com/ 

Instagram: https://www.instagram.com/onlinegonullu/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/onlinegönüllü/

Zirve Başvuru Formu: https://onlinegonullu.com/home/zirvebasvuruformu

Online Gönüllü Kulüpler Birliği Başvuru Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw7_JFjP019UAerHiET5PeTyvESVZMibx6yZvhyunbAPexqw/viewform

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu