Haberler

Twitter’da Neler Oluyor? “Kullanım Limiti Aşıldı” Sorunu ve Tüm Detaylar

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Elon Musk tarafından satın alınan mikro blog platformu Twitter, geçen sürede birçok değişime uğradı. Sık sık sansasyonlarla gündeme gelen Twitter’ın son gündemi ise “kullanım limiti aşıldı” problemi. Twitter’da neler oluyor ve bundan sonraki süreçte neler yaşanacak tüm detaylarıyla içeriğimizde.

Twitter iOS

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, aylar süren tartışmaların ardından 27 Ekim 2022’de Twitter’ı 44 milyar dolar bedelle satın aldı. Platformda köklü değişikliklere giden Musk, bu yıl Mayıs ayında ise Twitter’daki CEO’luk görevini bırakarak yerini Linda Yaccarino’ya bıraktı. Şirkette CTO olarak karar verici rolünü devam ettiren Musk, son günlerde yine köklü değişikliklere imza attı.

Twitter içeriklerini görüntülemek için giriş yapma zorunluluğu getirildi

Twitter’da şu ana kadar herkese açık tweetler ziyaretçiler tarafından görüntülenebiliyor, bu tweetlere yapılan yorumlar da sorunsuz şekilde okunabiliyordu. Twitter kullanıcılarının profilleri korumalı hesap değilse belirli bir tweet sayısına kadar görüntülenebiliyor, korumalı profilse de profil fotoğrafı, hakkında gibi bölümler görüntülenebiliyordu. Twitter, bu ayın başında yaptığı değişiklikle ziyaretçilerin Twitter içeriklerini görmek için giriş yapmasını zorunlu hale getirdi. Giriş yapmayan ziyaretçiler kullanıcı profillerini görüntüleyemeyecek. Bu durum Twitter’ı sadece ziyaretçi olarak kullanan kişileri de kayıt olmaya itiyor.

“Kullanım limiti aşıldı” sorunu Twitter çöktü iddialarını beraberinde getirdi

Twitter’da içerikleri görüntülemek için giriş yapma zorunluluğu getirilmesinin ardından Twitter üyeleri “kullanım limiti aşıldı” sorunu ile karşılaşmaya başladı. Bu durum başta Twitter çöktü olmak üzere birçok iddiayı beraberinde getirirken açıklama şirketin sahibi Elon Musk’tan geldi. Musk, Twitter Blue aboneliği satın almayan kullanıcılar için tweet okuma sınırı getirildiğini duyurdu.

Yeni getirilen limitler dahilinde doğrulanmış hesaplar günlük 10 bin tweet, doğrulanmamış hesaplar günlük bin tweet ve doğrulaması yeni yapılmış hesaplar da günlük 500 tweet görüntüleyebiliyor. Elon Musk, uygulanan limit sınırlamasının aşırı derecede veri kazıma ve sistem manipülasyonu sorunlarıyla başa çıkmak için geçici bir durum olduğunu belirtiyor.

Twitter’ın eski sahibi Jack Dorsey’den açıklama

Twitter’ın Elon Musk’tan önceki sahibi ve yöneticisi Jack Dorsey, Twitter gündemi ve limit konuları ile ilgili kişisel hesabından bir açıklama yayımladı. Dorsey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Twitter’ı yönetmek zordur. Bu stresi kimsenin yaşamasını istemem. Ekibin sahip oldukları kısıtlamalar altında ellerinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum. Kararları uzaktan eleştirmek kolay… ki ben de bundan suçluyum… ama amacın Twitter’ın geliştiğini görmek olduğunu biliyorum. Gelişecek de. Ve umarım bu yükü hafifletmek için bitcoin ve nostr gibi sansüre gerçekten dirençli açık protokoller üzerine inşa etmeyi düşünürler. Herkes için iyi ve açık interneti korumak için kritik.”

Siz Twitter’da yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu