Forum

Telefon çalınc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Telefon çalınca internet kopuyor

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
1,967 Görüntüleme
(@samilaltundal)
Gönderiler: 505
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba sevgili arkadaşlar,

 

Evde TTNET var ve TTNET in vermiş olduğu exper modem var, uzun zamandan beri eve bir telefon geldiğinde ve evdekiler telefonu açtığı vakit internet kesiliyor, modem den takip ediyorum modem resmen kapanıyor tüm ışıklar gidiyor ve tekrar açılmaya başlıyor, splitter değiştirdim ama yine olmadı, şahsı fikrim modemden kaynaklanıyor çünkü exper 🙂 gidip airtes alsam diyorum, fikirleriniz benim için değerlidir.

 

Saygılarımla 

 
Gönderildi : 29/12/2011 05:28

(@kamerkoseoglu)
Gönderiler: 199
Estimable Member
 

Merhaba,

Splitter kullanmazsanız telefon çaldığı sırada malesef bağlantınız kesilir, eğer kullanıyorsanız bozuk olma ihtimali veya bağlantılarının ters olma ihtimali yüksek. 5, 10 tl civarında heryerden satın alabilirsiniz.

 
Gönderildi : 29/12/2011 11:12

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Tamamen Kapanıp Açılıyor Demişsiniz Bu Çok Tuhaf Bir Durum Yani DSL Lamb Sönüp Geri Bağlanıyor Deseniz Tamamda Modemin Tamamen Kapanması Çok Tuhaf Modemi Deneyebilceğiniz Bir Yer Varsa Önce Modemi Denemenizi Tavsiye Ederim. ADSL Modem Olarak Kullanımı En Basit Ürünlerden Birisi Airties'tir . Airties Veya Zyxel İkiside Güzel Markalar Bence İkisinide Değerlendirin...

 
Gönderildi : 29/12/2011 12:02

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4297
Co-Helper
 

Hattınızda elektriksel kaçak olabilir. Bir avometre ile kontrol ediniz. Telefon çaldığı anda ki voltaj durumuna bakabilirsiniz. Modemin prizinde topraklama olmayabilir. Yüksek voltaj da splitter görev yapamaz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/12/2011 18:07

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Aynı sorun bende de vardı. Evde bulunan kutudaki telefon kablosunu çıkarıp, uçlarını yeniden taktım. Spiliterı değiştirdikten sonra da sorun kalmadı. Önerim eve gelen kutudaki kalın kablo, ince kablu bağlantısını kablonun uçlarını kesip yeniden tak. sonra splitterı değiştir.

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 03/01/2012 17:01

(@YagmurKARATEKE)
Gönderiler: 43
Eminent Member
 

paralel telefon varsa evde bu da bir sebep olabilir..

 
Gönderildi : 04/01/2012 01:07

Paylaş: