Forum

SSD için stand...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SSD için standartlar

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
444 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

SSD disklrle çalışmanın günümüzde hız sundasa oturmamış standrtlardan dolayı başı ağrıyacak kurum/insanları göreceğiz.

Ama artık SSD ler içinde bir standart mevcut. http://www.jedec.org/standards-documents/results/taxonomy%3A2506?order=field_doc_full_number_value&sort=asc linkinden ulaşaılabilecek standartları incelemekte ve özellikle bu türden disklerle çalışacaklar için aldıkları ürünleri iyi seçmelrinde fayda olacaktır.

Ne de olsa Klasik disklerde veri kurtarma teknik ve uygulamları mevcutken SSD için bu halen bir muamma. Hızlanayım derken bozulan bir disk ile çamura gömülen bir yarışçıya dönebilirsiniz.

 
Gönderildi : 01/11/2011 17:37

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Bozulma riski hemen hemen herdiskte mevcut sonuçta raid yapısındaki disklerde bile zaman zaman sorun yaşanabiliyor. O nedenle düzenli bir yedek sisteminin oluşması hemen hemen tüm sistemler için önem taşımaktadır.

 
Gönderildi : 01/11/2011 19:37

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Muhakkak her cihaz gibi sorun yaama ihtimali var. Ama günümüzde "SSDlerin bozulmayacağı" gibisinden imaj oluşmuş gibi duyuyor/okuyorum. Ama bu mümkün değil.  Hemde bozulma durumunda durum çok daha vahim olabilir.

Tabiki  yedekleme her kullanım alanınnda çok önemlide olsa forumdada görüldüğü üzere nelerle karşılaşbiliyoruz insana şaşkınlık veriyor.

 
Gönderildi : 01/11/2011 22:30

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Ya Aslında Hocam Bozulmama Olayını Şöyle Açıklayayım ... Bir Toplantı Oldu ŞanlıUrfa'da Ona Katıldım Orda Bir Hocam Konuları Anlatırken Sıra Geldi SSD Teknolojisine Baktım Hızını Anlattı Raid Mimarisi Desteğinden Bahsetti Cache Belleginden Bahsetti Falan Derken Yere Düşme İle Bozulmayan Disk Olduğunu Anlatmadı Bende Sordum Neden Anlatmıyorsun diye Ya Bir Kaç İlde Anlattım Adamlar Yanlış Anlamış SSD Almış İçine Önemli Bilgi Koymuş Ve Yedeklememişler Dedi "Disk Yanmış Hani Hocam Bu Disk Bozulmazdı Bizi Kandırdınız" Falan Filan :))))) Vallahi Allah Yardımcımız Olsun İnsanlar Bizi Anlamıyorlar :(((

 
Gönderildi : 02/11/2011 12:24

Paylaş: