Forum

Hdd ölmüş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hdd ölmüş müdür ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Makinaya Hyper V yi kurdum. harici bir adet USB hdd vardı 1 TB , sanal sunucuları bu sürücünün üzerine kuruyordum.

tabi hddyi yanımdaki sandalyenin üstüne koydum. sonra dalgınlık. masadan kalkarken ayağım HDD usbnin adaptörüne dolandı ve düştü. yaklaşık 30 cmden. zeminde halı moket var.

sonra ben bunu kaldırdım , win xp yüklüyordu. tamda sonlandırıyordu sanal sucunu yüklemesini ve restart atıyordu sanal sunucuyu. tam o sırada sunucu restar atıp başlarken hata verdi HyperV konsolu. bende sanal sunucunun usb hdd'kindeni dosyasını ve sunucudaki kaynağını sildim. 

sonra yeni klasör oluşturdum ve tekrardan kurma işlemine başladım bu sefer kaynak okunamıyor hatasını verdi. iki kere denedim aynı hatayı aldım ama dosyaları silebiliyor ve klasörler arasında gezinebiliyordum.

 

sonra restart attım makinama ve tekrar açtığımda bu usb hddyi okumadı. üzerineki ışık yanmıyordu. HDD den acayip bir ses geliyor güce taktığımda "vıııv" gibi saniyede bir tekrarlayan ses. tıkırtılı ses değil. 

 

içini açtım, içinde onu tutan vidanın biri çıkmış onu yerine taktım. kabolarda bir aksama yoktu. lehimler sağlamdı. 

hatta HDD yi o entegre devresinnden ayırıp ana kasaya sata girişinden bağladım yine aynı ses "vıııv" ve aynı aralıklarla. 

 

ne yapabilirim ? hdd öldü mü acaba 🙂 

 
Gönderildi : 09/03/2011 21:17

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba


Disk çizilmiştir, Garanti süreci devam ediyorsa servise verin yenisini gönderebilirler, eskisini de ikindi namazında kaldırırlar.

 
Gönderildi : 10/03/2011 02:15

(@FatihDEMIREL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Merhaba HDD niz büyük ihtimalle sizlere ömür. Hddler arıza halinde servis veya uzman kişilere teslim edilmelidir. Siz içini açmışsınız, hdd'nin içindeki disk yüzeyi sarsıntı, hava ve toz ile temas durumlarında bir daha çalışmaz hale gelebiliyor çünkü çok hassas.

 
Gönderildi : 10/03/2011 02:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

dış cephesinin içini açtım. yani hdd , kutunun içine monte edilmiş. ben o plastik yüzeyi açtım. yoksa hddnin içini açmadım. bildiğim hddkin o disklerinin olduğu iç kısmnda hava yok.

 

 

garantisi için göndericem artık 🙂

 
Gönderildi : 10/03/2011 10:53

Paylaş: