Anasayfa » Forum

Vlan bağlantısı pro...
 

[Çözüldü] Vlan bağlantısı problemi hk  

  RSS
MALİK UĞUR IŞIKLI
(@MALiKUGURISIKLI)
Üye

Selamlar, 

Vlanlar arası , outlook vb client-sunucu veri bağlantısı yapan programlarımızda kopmalar yaşıyoruz.Örnek ; Outlook'ta minumum 5 dk içerisinde herhangibir işlem yapmayıp bu süre sonunda mail göndermek istediğimizde , Outlook, exchange ile bağlanmaya çalışıyor uyarısı veriyor ve sonra mail gönderimi yapıyor.

Yapı ile ilgili bilgi vermeden önce değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Alıntı
Gönderildi : 12/11/2019 20:47
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,

Bu sorunun vlan yapısından kaynaklandığına nasıl anladınız?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 09:06
MALİK UĞUR IŞIKLI
(@MALiKUGURISIKLI)
Üye

@rizasahan

Selamlar,

Kullanıcıyı default vlan 1 'e çektiğimde herhangibir problem yok.Farklı bir vlandayken bu sorunu yaşıyorum

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 11:35
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Vlanlar arası bir access list, firewall üzerinde ayrı bir kural v.s. var mı?

Cihaz üzerindeki loglarda bu durumla ilgili bir şey var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 15:05
MALİK UĞUR IŞIKLI
(@MALiKUGURISIKLI)
Üye

@rizasahan

-Vlan'lari fortigate 60d uzerinde fiziksel iki interface uzerinde sonlandirdim.Bu interface'ler switch uzerinde access modda.

-firewall uzerinden, her iki ag'inda birbirleri ile konusabilmesi icin karsilikli full access kurallari olusturdum.

-4 adet Dell N2048 L3 swith uzerinde; management default vlan 1 de sunucularim, vlan 101 uzerinde de client'larim mevcut.

-Switch'ler uzerinde herhangibir ACL yok.Routingler dogru.Clientler vlan'lara static uye.Client'lara uye olduklari vlan gateway'leri dagitildi.

-Switch'ler 802.1x uyesi.Client authentication isleminde herhangibir sorun olmadigini tespit etmeme rahmen,yinede tum switch portlarindaki dot1x authentication'i force-authorize yaptim.

-client'tan sunuculara veya internete trace yaptigimda hersey normal.

-domain yapim var ve dns dhcp active directory vb sevislerimin clinet'lar ile iletisiminde hersey normal.

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 15:31
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Bu network sorunu noktasında, her şey tıkır tıkır işliyor sadece outlook üzerinde mi sorun yapıyor değil mi?

Outlook üzerinde bağlantı kontrolünde durum nedir?

Outlook ikonuna ctrl+ sağ click.

Menu

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 15:41
MALİK UĞUR IŞIKLI
(@MALiKUGURISIKLI)
Üye

@rizasahan

Sadece outlook değil , client'ların lisans çektiği sunuculara bağlantılarında da belirli bir süre sonra kopmalar yaşanıyor.Kullanıcı programı kapatıp açıyor lisansı okuyor program lakin 3-5 dk sonra bağlantı kopuyor.Outlook ta aynı şekilde , bağlı görünüyor sorun yok 3-5 dk mail atmak istediğinizde sunucu ile yeniden bağlantı kurup maili gönderiyor 🙁

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 15:45
Mustafa Demiroz
(@MustafaDemiroz)
Üye

Forti uzerinde bir port belirle, sonra switchte bu portu trunk yap, vlanları forti üzerinde bu porta at, sorun cozulur, vlan uzerine vlan tagliyorsun gibi geliyor, ayrıca ugur arasana olm beni.

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/11/2019 22:30
MALİK UĞUR IŞIKLI
(@MALiKUGURISIKLI)
Üye

Mustafam selamlar üstadım,

switch üzerinde clientların bağlı olduğu portlarda portfast yapılandırarak sorunu giderdim.

Whatsuptan yazıyorum şimdi, inşallah numaran doğrudur.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2019 20:24
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Sorun çözüldü ise lütfen soruyu Çözüldü olarak işaretleyin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2019 22:38
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol