Haberler

Zendesk 10.2 milyar dolar bedelle satıldı

Müşteri iletişim sistemleri firmalarının ilk sırasında yer alan Zendesk, 10.2 milyar dolara devredildi.

Hizmet sektöründe yer alan firmaların kullandığı teknik altyapıları hazırlayan Zendesk mali olarak zor günler geçiriyordu. Şubat ayında yapılan 17 milyarlık teklifi reddeden firma aradan geçen zamanın ardından daha düşük bedelle satışı gerçekleştirmek zorunda kaldı. Firmanın yeni sahibi Permira, Hellman ve Friedman liderliğindeki bir grup oldu.

Konu ile ilgili Zendesk yönetim kurulu başkanı Carl Bass şu ifadelere yer verdi;

“Yönetim kurulumuz, bu işlemin en iyi alternatif olduğu sonucuna vardı ve kurul, bu işlemin desteklenmesi için oybirliğiyle karar verdi. Bu satışla beraber hem Zendesk ismi daha iyi bir hal alacak hem de yatırımcılarımızın yüzü gülecek”

Satın alma sonrası hisseler yükselişe geçti

Aylardır mali olarak zor günler geçiren Zendesk’in satışı borsadaki hisselerini de etkiledi. Bu sabah borsa açılışından önce hisse başına düşen değer 57.95 dolardı. Bu rakam şirketin toplam değerini 7.1 milyar dolar olarak gösteriyordu. Satış anlaşmasının imzalanmasının ardındansa hisse başı değer 74 dolara yükseldi.

İlginizi çekebilir: Freelancer Nedir? En İyi 11 Freelancer Sitesi

Zendesk nedir?

Zendesk, 2007 yılında dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin müşteri hizmetlerini çevrimiçi hale getirmesini sağlayarak müşteri deneyimi devrimini başlattı. Bugün Zendesk, 100.000’den fazla markayı telefon, sohbet, e-posta, mesajlaşma, sosyal kanallar, topluluklar, inceleme siteleri ve yardım merkezleri üzerinden yüz milyonlarca müşteriyle buluşturuyor. Şirket dünya çapında 6.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu