Haberler

Türkiye Ve Diğer Ülkelere Google Ads İçin Yeni Fiyatlama

Google Ads reklam yayınlama fiyatları artırdı
Google Ads yayınlama fiyatlarını güncelledi

Google Ads, bugün ilgili kullanıcılarına gönderdiği iletide; 1 Kasım 2020’den itibaren geçerli olmak üzere Birleşik Krallık, Türkiye ve Avusturya’da yayınlanan reklamlar için yeni ücretler almaya başlayacağını duyurdu.

Üç ülke için reklam maliyeti arttırıldı

Birleşik Krallık, Türkiye ve Avusturya‘da yayınlanan reklamlar için, 1 Kasım 2020’den sonra kesilecek fatura veya ekstrelere yeni bir ücret eklenecek.

  • Türkiye’de yayınlanan reklamlar için ek %5 yasal işletim maliyeti,
  • Avusturya’da yayınlanan reklamlar için %5 Avusturya DST ücreti,
  • Birleşik Krallık’ta yayınlanan reklamlar için %2 BK DST ücreti eklenecek.

Özetleyecek olursak, Türkiye’de hizmet aldığınız tutara ek olarak yasal işletim maliyeti %5 olarak faturanıza eklenecek.

Google, yasal işletim maliyetleri, Türkiye’de yasal düzenlemelere uymanın getirdiği maliyet ve karmaşıklığın önemli ölçüde artması nedeniyle eklendiğini, Avusturya ve Birleşik Krallık’ta DST ücreti, bu ülkelerdeki yeni dijital hizmet vergilerinden kaynaklandığını aktarıyor.

Hatırlayacağınız üzere; sosyal medya yasası meclisten geçip resmi gazetede yayınlanınca Google Türkiye’de ofis açmaya karar verdi. Google, ofis açma ve işletim maliyetini müşterilere açıkca yansıttığını gönderdiği iletide açıkca ifade ediyor. Peki ya diğer servisler içinde fiyat güncellemesi yapılacak mı? Reklam verenler için fiyat artışının yaşandığı bu ekosistemde, önümüzdeki günlerde reklam geliri kazançlarından da ek kesinti uygulanması mümkün görünüyor.

İLGİLİ HABERLER

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu