Haberler

İngiltere, Broadcom-VMware Anlaşmasına Onay Verdi

İngiltere, Avrupa Komisyonu’nun geçen ay benzer bir kararın ardından Broadcom’un VMware’yi satın alımına onay verdi.

İngiltere’nin Rekabet Piyasaları Kurumu (CMA) anlaşmaya geçici onay vermesinin ardından, Broadcom’un VMware satın alımını onayladı.

Anlaşmaya yönelik son karar geçen ay Avrupa Komisyonu’ndan onay aldı ve bu onay, donanım devinin karşılıklılık taahhütlerine uyulması koşuluyla verildi.

İngiltere’de ilk aşama incelemenin ardından Broadcom’un rakiplerinin, şirketin ürünlerini VMware’ın sunucu sanallaştırma yazılımıyla performansız hale getirebileceği veya hiç çalışmaz hale getirebileceği yönündeki endişeleri belirledi ve daha fazla ayrıntılı bir incelemeyi gerektirecek şekilde yeni kanıtlar ve paydaş geri bildirimlerini dikkate aldı. Ancak inceleme, Broadcom ve VMware’ın böyle bir şeyi yapmanın potansiyel finansal faydasının iş kaybı anlamında potansiyel finansal maliyeti aşmayacağı sonucuna vardı.

İkinci aşama incelemesini yürüten bağımsız panelin başkanı Richard Feasey, “Rekabet endişesi bulunmadığını belirledik. Anlaşmanın devam edebileceği sonucuna vardık.” dedi.

Toplam 61 milyar dolarlık öz sermaye ve 8 milyar dolarlık borçun dahil olduğu anlaşma ilk kez Mayıs 2022’de duyuruldu ve o zamandan beri rekabet endişeleri nedeniyle AB dahil olmak üzere birçok düzenleyici tarafından inceleniyordu.

Avrupa Komisyonu, rekabet endişeleri gündeme geldiğinde, Broadcom’un bu ürünlerin önde gelen tedarikçisi olduğunu ve piyasaların “çok yoğunlaştığını” söyledi. Avrupa yetkilisi, Broadcom’un rakiplerinin “VMware’ın sunucu sanallaştırma yazılımına erişimini geciktirerek veya bozarak” rekabet etmelerini engelleyebileceğini belirtti.

Ancak AB rekabet şefi Margrethe Vestager, Broadcom tarafından sunulan taahhütlerin, yalnızca rakibi olan Marvell’ın eşit koşullarda rekabet etmeye devam etmesini sağlayacağını belirterek anlaşmaya onay verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu