Haberler

Kanye West, Parler Satın Alımından Vazgeçti

Amerika Birleşik Devletleri’nde muhafazakarların sıklıkla kullandığı bir sosyal medya platformu olan Parler’ı geçtiğimiz aylarda Kanye West’in satın aldığı açıklanmıştı. Yapılan son açıklamada ise West’in Parler satın alımından vazgeçtiği belirtildi.

Ye, Parler Satın Alımında Geri Adım Attı

Tarafsız sosyal medya mottosuna sahip olan Parler’ın eski adıyla Kanye West olarak bilinen Ye tarafından satın alındığı açıklanmıştı. Yapılan son açıklamada ise Parler’ın Ye tarafından artık satın alınmayacağı açıklandı.

Platformun ana şirketi tarafından yapılan açıklamada, “Parler’ın satış amacını feshetmek için Ye ile karşılıklı anlaşmaya vardığı” belirtildi. Parler’ın ana şirketi olan Parlament Technologies ile West arasında Ekim ayında satın alma işleminin gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

West’in satın alma duyurusunda, Parler’ın ana şirketi olan Parlament Technologies, “tüm seslerin hoş karşılandığı, iptal edilemez bir ekosistem” oluşturulmasına yönelik cesur planlarının olduğunu duyurmuştu.

Teknoloji devi Apple, Parler’ın uygulaması servisin sıkı olmayan denetim politikaları sebebiyle engellemişti. Başlangıçta 2022 yılının sonunda satın alım sürecinin tamamlanması beklenirken, satın alımın gerçekleşmeyeceği açıklandı. Anlaşmanın duyurulmasından sonra Parler’a olan ilgi artmış olsa da platform asla Twitter, Tiktok ya da Facebook kitlesine ulaşamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu