Haberler

Amazon, İşçilerinin Ateşini Ölçmek İçin Depolarında Termal Kameralar Kullanmaya Başladı

Şirket sözcüsü, kameraların “daha akıcı bir deneyim” yaratacağını söyledi

Reuters’in raporuna göre Amazon, depolarında işçilerin ateşlerini görüntülemek için termal kameralar kullanıyor. Termal görüntüleme kameralarının kullanımı, Amazon’un işçileri korona virüsün birincil semptomu olan ateşleri test etmek için kullandığı standart alın termometrelerine göre daha hızlı ve depo gibi birçok insanın bir arada bulunduğu alanlarda kullanmak için daha etkin.

Amazon’un sözcüsü Kristen Kish The Verge’e mail yoluyla yaptığı açıklamada “Toplumlara kritik bir hizmet sunmaya devam eden çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini desteklemek için operasyon yerlerimizde günlük ateş kontrollerini sağlıyoruz, şu anda bazı tesislerimizde daha akıcı ve elverişli bir deneyim yaratmak için sıcaklık taraması için termal kameralar kullanıyoruz.” ifadesini kullandı.

İnsanlar bu dönemde evde kalmak zorunda olduğundan, gıda, ev eşyaları, teknolojik aletler, kıyafet vb. internetten satışı yapılan her şeyin evlere teslimine yönelik talep patlamış durumda. Amazon ise halihazırda bu talep patlamasıyla başa çıkabilmek adına 100.000 kişiyi işe almıştı.

Bunun yanında Amazon’un ABD’de bulunan depolarında çalışan işçiler arasında tespit edilmiş 50’den fazla virüs vakası sebebiyle – bir tahmine göre bu sayı 300’ün üzerinde – işçiler Amazon’un bazı tesislerinde şirkete karşı protesto gösterisinde bulunarak, depoların kapatılmasını ve temizlenmesini talep ettiler.

Ayrıca şirket bir Fransız mahkemesi tarafından, Amazon’un tıbbi malzemeler, hijyen ürünleri ve gıda ürünleri ile doğrudan ilgili ürünler dışındaki ürünlerin teslimatına devam etmesi halinde ürün başı 1 milyon Euro’ya kadar ceza alabileceğinin bildirilmesinden sonra Fransa’daki faaliyetlerinde küçülmeye gitmişti.

Sıcaklık kontrollerine ek olarak Amazon, işçilerine maskeler dağıtıyor ve iş istasyonlarını dezenfekte ediyor. Şimdi COVID-19’a neden olan korona virüs için test etmek üzere kendi işçileri için kendi test laboratuvarını inşa ediyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu