Haberler

Pandemi Sonrası Zoom Hisseleri Kan Kaybediyor

Pandemi sürecinde popülerleşen video konferans uygulaması Zoom, her geçen gün kan kaybediyor. Son çeyrek için satış beklentilerini düşüren şirketin hisseleri aynı gün içerisinde %10 daha değer kaybetti. Detaylar haberimizde.

Zoom yeni görsel Kasım 2022

Pandemi döneminde evden çıkma yasakları ile birlikte Zoom, milyonlarca kişiye ulaştı. En yüksek kullanıcı sayısına o dönemde ulaşan uygulama, pandemi sürecinin bitmesi ile birlikte ise ciddi bir düşüş yaşıyor. Şirkette dün yapılan toplantıda son çeyrek ve yıl bazında satış beklentileri düşürüldü. Kararla birlikte Zoom hisseleri %10 daha değer kaybetti. Bu düşüşle birlikte Zoom hisseleri, pandemi sürecinden sonra toplam %90 değer kaybetti. Şirket yönetimi tarafından yeniden yükselişe geçmek için farklı politikalar benimsense de analistler Zoom’un toparlanma sürecinin birkaç çeyrek alabileceğini ifade ediyor.

Zoom kurumsal pazarlara yöneliyor

Finansal durumunu düzeltmek için arayış içinde olan Zoom, kurumsal pazarlara yöneliyor. Zoom Phone isminde bulut çağrı hizmeti ve Zoom Rooms konferans sistemi ile firmalar için çözümler sunan şirket, geçtiğimiz günlerde Tesla ile işbirliğine gitti. Aynı zamanda şirket, kendi e-posta sistemini kurmanın da planlarını yapıyor. Analistler ise Zoom’un tekrar eski konumuna dönebilmesinin artık zor olacağını, yeni çalışmaların ise kısa vadede bir yarar sağlamayacağını belirtiyor.

Siz de Zoom’un güncel durumu ve geleceği hakkında görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu