Haberler

Youtube Music Yeni Yapay Zekayla Karşımızda!

Yeni yayınlanmasına rağmen rakiplerinden daha hızlı ilerleyen Youtube Music, yeni bir özellikle karşımızda. Artık uygulama içerisinde müzik listeniz alışkanlıklarınıza göre düzenlenecek.

Google ve Youtube iş birliği her geçen gün büyürken yapay zeka teknolojisi de gelişmeye devam ediyor. Şirket son zamanlarda yaptığı yeniliklere birisini daha ekleyerek kullanıcılarını fazlasıyla etkiledi. Getirilecek olan yapay zekada uygulamanın her kullanıcı için veri taraması yapması ve farklı bir liste düzeni yapılması sağlanacak.

Youtube seçenek fazlalığı açısından kendisini geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcılarına özel olarak tasarladığı özellikte yakın alışkanlıklar takibe alınarak kontrol edilecek. Böylelikle Youtube Music kullanıcısının hangi tarz müzik dinlediği ve hangi tarza yönelmek istediği daha basit bir hal almış olacak. Bunun yanında yapay zekanın dinlediğiniz müzik listelerini de kontrol ederek doğru bir kategorileme yapacağı duyurular arasında yer aldı.

Yeni Dönemde Youtube Farklı Arayüzle Karşımızda Olacak

Uygulamanın öncelikle sunulacağı test kullanıcıları deneyimlerini farklı kişilere aktarırken oldukça başarılı olduğuna değindiğini görüyoruz. Sistemin devamlı olarak gelişmesi ve Youtube’un bambaşka özelliklerle karşımıza çıkması ne kadar yeniliğe açık olduğunu da kanıtlıyor. Önümüzdeki ay içerisinde herkese açık hale gelecek uygulama, yapay zekanın atılımı için öncü olacak.

Youtube yeni yapacağı güncelleme ve yakın zamanda çıkarılacak yapay zeka için şunları söyledi: ”Test aşamasındaki yeni özellikleri istediğiniz gibi deneyebilirsiniz. Premium üyeleri, çalıştığımız bütün özellikleri deneyebilirler. Youtube deneyiminizi artırmak için geri bildirimleri bizimle paylaşabilirsiniz.”

Youtube bu ay içerisinde yaptığı yeniliklere bir yenisini daha eklerken video oynatma arayüzünü de değiştireceğini söyledi. Kullanıcıların uzun süreler boyunca video izliyor olması daha rahat ve kullanılabilir bir alan yaratmalarına sebep oldu diyebiliriz. Özellikle arayüz seçiminde Netflix’e benzer bir çalışma yürüten sistem, mobil tarafında da bambaşka şekilde karşımıza çıkacak.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu