Forum

IBM X3500 M4 CPU Le...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IBM X3500 M4 CPU Led Restart

3 Yazılar
3 Üyeler
2 Likes
897 Görüntüleme
(@FarukKosovali)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Herkese iyi gunler, iyi calismalar dilerim.

 

Ofisimizde IBM x3500 M4 Tower sunucu mevcut. Bugun sabahleyin ofise geldigimizde sunucunun kendiliginden kapandigini gorduk. Sunucuyu yeniden calistirdik, Ilk calistirdigimizda sunucu once kasanin disindaki PCI kart hatasi LED ini yakti, sonraki restart ta PCI kart  + Islemci Led ini yakti, simdi ise sadece Islemci hatasi Led i yaniyor.

Sunucu acildiktan sonra `System Halted` hatasi geliyor, bir sure sonra da CPU uyari isigi yaniyor ve yeniden restart atiyor. Bir sure bu sekilde devam ettikten sonra `System Halted: Consecutive resets  by same fatal error` diyor.

 

PSU lari tek tek denedik, herhangi bir sorun yok, takili olan tek PCI karti da soktuk, onla ilgili de herhangi bir sorun yok. PCI kart cevresinde olan kapasitorlere de baktim, herhangi bir sisme veya yanma durumu da yok. Sizce tam olarak sorun nedir ? Maalesef bircok forum gezdim ancak buna benzer bir durum ile hic karsilasmadim.

Acaba islemci yanmis midir diye, elimizde bulunan yedekte duran Xeon E5 2620 V2  islemciyi taktik. Bu kez sunucuda islemci hatasi led i yanmadi ancak goruntu gelmiyor, bir sure sonra tekrar restart atiyor sunucu. Eski islemciyi taktigimiz da sistem aciliyor, goruntu de geliyor ancak yukarda bahsettigim sekilde oluyor.

 

Baska yapabilecegimiz bisey varmidir? Sizce board arizalanmis veya yanmis olabilir mi?

 

Cevaplariniz ve yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim,

 

Saygilarimla,

 
Gönderildi : 23/01/2019 17:16

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32987
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Bu tür durumlardaki en iyi yöntem bu ürünleri bilen bir tekniksen veya IBM den destek almanızdır. Biz en fazla onu tak, öbürünü sök diyebiliriz çünkü fiziksel bir sorun var bunun çözümü için bir mühendisin gelip cihazı ve verdiği alarmlaları kontroletmesi gerekli.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 23/01/2019 22:34

(@werderas07)
Gönderiler: 6
Active Member
 

merhaba uefi jumper ı recovery moduna alın switchlerdede yanılmıyorsam bmc force update kısmının switchten anahtarını açın çalıştırın düzelmesi lazım . hatırladıgım kadarıyla anakart üzerinde sw3 anahtarının 4 cu anahtarı olması gerekliydi. 

 
Gönderildi : 19/06/2020 15:28

Paylaş: