Haberler

Microsoft Chrome OS’e Rakip olacak Windows 11 SE’yi Duyurdu

Microsoft öğrenciler ve okullar için yeni bir Windows 11 versyionu duyurdu. Windows 11 SE özellikle düşük maliyetli laptoplarla dağıtılacak. Windows 11 SE’nin Google’ın Chromebook’una rakip olması hedefleniyor.

Windows 11 SE doğal olarak Microsoft Edge, Office ve Microsoft’un bulut temelli servisleri için optimize edilecek. Fakat kullanımı Microsoft uygulamalarıyla sınırlı kalmayacak.

 Zoom ve Chrome gibi üçüncü parti uygulamalarını da desteleyecek olan Windows 11 SE’de yüklenecek uygulamalar IT yöneticileri tarafından belirlenebilecek. Ayrıca 11 SE yüklü cihazlar ders saatleri dışında sessiz güncellemeyle yükseltilebilecek.

Windows 11 SE Microsoft dükkanı ile beraber gelmeyecek. IT yöneticilerinin yüklenmesine karar verebileceği belirli bir üçüncü parti uygulama listesine sahip olacak. Zoom ve Chrome’un dışında Microsoft henüz onayladığı son uygulama listesini açıklamadı.

Geri kalan Windows 11 SE değişiklikleri ise oldukça minimal. Microsoft geçtiğimiz 18 ayı öğretmenler ve öğrencilerle konuşup, geri bildirim almakla geçirdi. Bu geri bildirim sonunda uygulamaların her zaman tam ekran açılmasına ve gruplu kutucuklarda açılmasını sağlayan Snap düzenlemesi yerine, bütün uygulamaların yanyana gösterilebilmesini sağlayan tek tip bir versiyona geçiş yapıldı.

Ayrıca yeni Widget sekmesi SE’den kaldırıldı. Çünkü Microsoft bu sekmenin sınıf ortamı için fazla dikkat dağıtıcı olduğunu düşünüyor. Microsoft Edge de Birleşik Devletler’de bir çok okulun çalışabilmek için sırtını dayadığı Chrome uzantılarını destekleyebilmesi için konfigüre edilecek.

Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo ve Positivo gibi markalar kendi Windows 11 SE laptoplarını yaratacaklar. Temel sistem konfigürasyonu ise 4GB RAM, 64GB eMMC bellek ve 11.6” (1366×768) ekran olacak.

Microsoft, Windows 11 SE laptopların eğitim kanallarına bu yıl ve 2022 içerisinde ulaşmasını bekliyor.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu