Haberler

Slack, Salesforce’a Satıldı!

Bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce, şirket içi konuşma platformu olan Slack’i satın aldı.

Daha önceden Salesforce ve Slack’in görüşmeler yaptığını haberlerimiz arasında yer vermiştik.

Slack Uygulamasının 27.7 Milyar Dolara SalesForce’a Satılacağı Açıklandı! – ÇözümPark (cozumpark.com)

Bulut tabanlı şirket içi mesajlaşma uygulaması olan Slack, pandemiden sonra tıpkı Zoom gibi iş dünyasında kendisine sağlam bir yer edinmişti. Evden çalışmak zorunda kalan tüm şirketlerin kullandığı bir uygulama haline gelen bu platform, bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce.com tarafından 27.7 Milyar Dolar karşılığında satın alındı.

Şirket çalışanlarının mesajlaşmasını, belge ve fotoğraf gibi verileri göndermesine olanak sağlayan Slack, aynı zamanda kullanıcılarına sesli sohbet özelliği de sunuyor. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya ulaşan platform, e-posta mantığını öldürme potansiyeline sahip bir yer olarak görülmeye başlanmıştı.

Slack, Microsoft ve Google’un Tekliflerini Reddetmişti.

Microsoft gibi büyük şirketlerin olduğu bir pazarda, Slack gibi daha küçük şirketlerin mücadele etmesi elbette zor oluyor. Slack, önceki yıllarda Microsoft ve Google gibi birçok büyük şirketin satın alma teklifini reddetmişti. Hatta Slack, Teams uygulamasının ofis uygulamaları ile birlikte gelmesi sebebiyle Microsoft’u zorba olarak göstermiş ve rekabet etmesi zor demişti.

Slack CEO’su Stewart Butterfield, “Slack e-postanın önemini azalttığı için Microsoft için önemli bir şirketiz” dedi.

Salesforce CEO’su Marc Benioff yaptığı açıklamada “Birlikte kurumsal yazılımın geleceğini tanımlayarak her kuruluşun müşteri ve çalışan başarısını her yerden sunmasını sağlayan dijital bir karargâh oluşturacağız” dedi.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu