Haberler

Samsung Galaxy S 21 14 Ocak’ta Tanıtılacak

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S21’i 14 Ocak tarihinde tanıtmaya hazırlanıyor. Cihazın teknik özellikleri ise şimdiden sızdırılmış durumda.

Şirket, 14 Ocak’ta yapacağı Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemisini tanıtacak. Normalde Samsung amiral gemisi telefonları Şubat ayında yapılan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılırken bu yıl Kongre tarihi belirsizliğini koruyor. Diğer taraftan, S20’nin beklenen başarıyı yakalayamaması da Samsung’u daha hızlı davranmaya teşvik etmiş olabilir.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21

Öte yandan cihazla ilgili neredeyse tüm bilgiler sızdırılmış durumda. Galaxy S 21’in sızdırılan özellikleri ise şu şekilde;

  • Şirket Galaxy S 21 serisini 3 adet farklı telefonla genişletiyor. Bunlar S 21, S 21+ ve S 21 Ultra olarak adlandırılmış.
  • Cihazlar Amerika, Çin ve Kore pazarında Snapdragon 888 platformunu; diğer pazarlarda ise kendi üretimi olan Exynos 2100 platformunu kullanacak.
  • Diğer bir söylentiye göre ise S 21 serisi Samsung’un S-PEN destekli ilk S serisi telefonu olacağı yönünde.
  • Şirketin geçen yıl sorun çıkaran 108 Megapiksellik kamera modülünden vazgeçip 64 Megapiksellik kamera modülü kullanacağı ifade ediliyor.
  • Cihazın ekran tarafında ise 120Hz yenileme hızına sahip olan Dynamic AMOLED 2x ekran teknolojisine yer veriliyor. Bu ekran HDR10+ teknolojisine ve 1300 nit değerinde parlaklığa sahip.
  • Cihaz suya ve toza karşı dayanıklı.

Son olarak ise cihazların geçen yıl çıkarılan Samsung amiral gemisi telefonlara oranla 100-150 dolar daha uygun fiyat etiketi olacağı yönünde.

Kaynaklar: gsmarena.com pcmag.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu