Haberler

Wikipedia Tasarımı Yıllar Sonra Değişti!

Wikipedia tasarımı yıllar sonra evrim geçirdi. Yeni değişiklikle beraber Wikipedia, daha modern bir kullanıcı arayüzüne kavuştu.

Günümüzün en çok tercih edilen platformlarından birisi olan Wikipedia, yeni bir tasarım ile karşımıza çıkmakta. Bu tasarım ile beraber arayüz eskisinden daha modern bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca kullanıcı dostu bir tasarım da bizlerle buluşuyor. Yani artık bazı özellikleri kullanmak daha kolay hale geldi.

Aslında güncelleme, geçtiğimiz yılda da mevcuttu. Henüz erken erişimde olan bu sürüm, an itibariyle resmî olarak yayınlandı. Yeni nesil Wikipedia, pek çok alanda güncellemeye yer veriyor. Bunlardan birisi içindekiler kısmı. İçindekiler kısmı önceden içeriğin içerisindeydi. Farklı bir bölüme ulaşmak için en yukarı çıkmak gerekiyordu. Artık içindekiler tablosu sol sekmede bulunacak. Ayrıca sayfa kaydırıldığında da görünecek. Yani kullanıcılar, içindekiler sekmesinden istediği maddeyi hemen seçebilecek. Ek olarak hangi maddenin üzerinde yer alınıyor ise o maddenin vurgulu görüneceğini açıklayalım.

Yapılan bir diğer güncelleme dil seçimi ile alakalı. Önceden dil seçerken sol sekmeden seçim yapmak gerekiyordu. Artık içeriğin üst kısmında sağ taraftan dil seçimi yapılıyor. Üst kısımda önerilen diller yer alıyor. Alt kısımda diğer diller bulunuyor.

Wikipedia tasarımı güncellemesinde uygulanan bir diğer yenilik sabit satır genişliği oldu. Artık sayfa boyutu artmış olsa da satır genişliği değişmeyecek. Bunun amaçlarından birisinin yazı okunaklığını arttırmak olduğu söylenmekte.

Wikipedia ile ilgili bir diğer güncelleme, arama kısmının değiştirilmesi oldu. Artık arama yaparken ifadeler girildikten sonra görsel arama sonuçları görülüyor. Yani arama sonucunun sol tarafında terim ile ilgili görsel görünüyor. Ayrıca başlığın altında kısa bir açıklama mevcut. Yani arama sistemi detaylandırılmış durumda.

Kaynak: r10

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu