Forum

Acronis Snap Deploy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis Snap Deploy 3 Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
395 Görüntüleme
(@mehmetsaka)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba forumda yer alan makalelere bakarak acronis snap deploy 3 kurdum.Ancak clienti PXE başlattığımda bir türlü dhcp den ip almıyor snap deploy ile bağlantıya geçemiyor.Pxe yapılandırmasınıda yaptım.Ancak sorunu çözemedim.Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Kurulum sıralamam

1.Önce Acronis License Server
2.Acronis Snap Deploy Management Console
3.Acronis OS Deploy Sunucu
4.Acronis PXE Sunucu
5.Acronis Wakeon LAN Proxy

hepsini full kurdum.

 
Gönderildi : 24/11/2012 20:04

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, PXE ile boot islemi birden fazla durumu kontrol gerektirdiginden asagidaki durumlari kontrol etmeniz belki cozume ulasmakta size yardimci olur.

Client Kontrol

1. Istemci bilgisayarlarda kullanmis oldugunuz ethernet kartlari PXE ile iletisime gecemiyor olabilir. Basima gelen durum AT 2100 FX kartlarimiz firmware update ile cozume kovusmustu. Bu durumu degisik ethernet kartlari ile deneyerek yada en garantisi VM istemci kullanarak test edebilirsiniz. Konsolda hata mesaji var ise paylasabilirmisiniz ?

2. Snap Deploy Agenti CD ile baslatip istemcinin IP alabildigini ve Sunucu tarafinda Snap Deploy Management Console ekranina istemcinin ulasabilgini kontrol ediniz.

Sunucu Tarafinda Kontroller

1. PXE server ile DHCP farkli makinalarda ise  http://kb.acronis.com/content/8358 linkinde adimlari yaptiniz mi ?

2. PXE Server ile DHCP ayni makinada ise http://forum.acronis.com/forum/16209 yada http://www.microsoft.com/resources/documentation/WindowsServ/2003/all/ADS/en-us/nbs_configure_dhcp_pxe_collocation.mspx?mfr=true bu ayarlari yaptiniz mi ?

3. Sunucu Firewall ayarlarinizi kontrol ediniz.

Suan icin aklima gelenler bunlar. Ayrica asagidaki kullanim kilavuzunda gozden kacirdiginiz bir duruma rastlayabilirsiniz.

http://dl.acronis.com/u/pdf/ASD3_userguide_en-US.pdf

Iyi calismalar

 
Gönderildi : 26/11/2012 21:30

(@mehmetsaka)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şöyle anlatıyım  çalıştığım kurumda domain ortamı var ağ bağlantılarında ya da ip almasında hiç bir sorun yoktu.ağ ortamında bir adet snap deploy yüklü bilgisayarımız var  ondan ip de alıyor imaj da atabiliyoruz ancak formatlamamız gerekiyor. bunun için yeniden kurdum ancak bu sefer dhcp den IP  almıyor yolladığınız dökümanları okuyacak ingilizcem yok malasef.Yardımlarınızı rica ediyorum.

İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 29/11/2012 16:29

Paylaş: