Forum

SAS /RAID e kurulu ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SAS /RAID e kurulu WS 2008 R2 image backup almak.

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
516 Görüntüleme
(@hexgen)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar..

 

Basliktan da anlasilacagi gibi R2 imajlama ile ilgili bir sorunum var.. Forumdaki imajlamalar ile ilgili bir cok konuyu okudum. Bunun icin kullanilan yada kullanilmasi tavsiye edilen programlarin bir coguna da hakimin. Hali hazirda elimde Acronis Home ve Acronis Enterprise da mevcut..

Sistemimiz 2 x 250 GB lik SAS disklere RAID olarak ayarlanmis sekilde yüklü.. Server  Dell T710..  Xeon Quad Core islemcili bir sistem.

Acronis ile image almada problem yasamiyorum fakat sistemin tamamen crash olamasi durumuna karsilik olusturmus oldugum  Boot CD malesef bu SAS diskleri tanimiyor.. Haliyle image restore islemi de baslamadan bitmis oluyor..

Böyle bir sistemi basarili bir sekilde image alabilecegim ( özellikle SAS ve RAID leri boot da taniyabilen ) bir program önerisi verebilirmisiniz acaba ?

Tesekkür ederim. 

 
Gönderildi : 30/10/2011 16:19

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Acronisin bu konuda çözümü olduğunu düşünüyorum. Acronisin sitesinde ve forum kısmında sorununuza çözüm aradınızmı?

Bu işlemlerde en başarılı çözüm Acronis'dir. SAS Driver vs. tanıtma ekranı var restore işleminde. Göstermeyi denedinizmi. 

 
Gönderildi : 30/10/2011 17:17

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

acronis home editionla bu işi başaramazsınız, acronis 11 server edition var bunu denemenizde yarar var. acronis bu işin en iyisi. 😉

 
Gönderildi : 30/10/2011 23:42

(@CemalettinGezer)
Gönderiler: 37
Trusted Member
 

Acronis® Backup & Recovery™ 11 Server for Windows ile bunu yapabilirsiniz.. Ben Dell Poweredge 1800 e server 2008 R2 kurdum denemek için de backup tan geriye döndüm sorunsuz çalışıyor...

ayrıntılı bilgi için  http://www.acronis.com/backup-recovery/server-windows/#overview  

 
Gönderildi : 05/11/2011 23:56

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Geçen başıma gelen bir olayı aktarayım.

 

Geçenlerde bir müşterim bir proje kapsamında yeni Dell sunucular almışlar ve mevcut eski sunucularını yeni sunucuya taşıyacaktık. Acronis Backup & Recovery 11 Server for Windows ile imaj alıp diğer sunucu için Universal Restore özelliğini kullanıp kısa bir sürede işlemi tamamlamayı umuyordum. Fakat nerden esti bilmiyorum genelde pek yapmadığım bir şeyi yaptım ve Acronis ile backup almadan Windows Backup ile harici bir diske tam sistem yedeği aldım.

 

Daha sonra Acronis Backup & Recovery 11 Server for Windows ile yedek almaya başladım fakat bir süre sonra program hata verdi ve yedek alma işlemi yarıda kesildi. Sunucuda tuhaflaştı sunucuyu yeniden başlattım ve sunucu yeniden başlamadı çünkü Acronis yedek alma işlemi sırasında hangi sebeptendir bilmiyorum diskteki tüm verileri silmiş. Yedekte tam alamadığı için elimde işlemden önce aldığım Windows yedeği vardı.

 

Sunucuyu DVD den boot edip çok rahat bir şekilde yeniden Recovery yapma imkanımız oldu. Daha sonrasında aynı işlemi Acronis Backup & Recovery 10 Server for Windows ürünüyle başarılı bir şekilde tamamladım. 11 sürümündeki yaşadığım hata sanırım sadece o sürümle ilgili idi çünkü kısa bir süre sonra yeni bir ürün sürümü yayınlanmıştı. Bendeki disklerde 3X250 GB SATA disklerdi. Yeni sunuculardaki diskler ise 6X146GB SAS. burda disklerin türleriylede ilgili bir sorun oluşmuş olabilir.

 

Yani burda vurgulamak istediğim özetle şu yedekleme için 2008 R2 nin kendi backup sisteminide son derece güvenerek kullanabilirsiniz. Acronis'te gayet güvenilir  ve çok becerikli bir yedekleme ürünüdür. Hatta bu alanda bence dünyanın en iyisi. Fakat normal yedekleme prosedürünüz için ek bir masraf yapmadan Windows Backup'ı son derece güvenilir ve kullanılabilir bulmaktayım.

 

 

 

 

 
Gönderildi : 06/11/2011 01:16

(@KenanISIK)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Merhaba ; image backup olarak Storage Craft ürününün Shadow Protect Server versiyonunu önerebilirim, HIR teknolojisi ile donanım bagımsız restore yapabilirsiniz .

Detaylı bilgi için :  http://www.storagecraft.com.tr/products/shadowprotect-server.html  

 
Gönderildi : 14/11/2011 13:04

Paylaş: