Haberler

Starlink 1 Milyon Abone Sayısına Ulaştı

SpaceX’in uzaydan internet projesi Starlink, 1 milyon abone sayısını geride bıraktığını açıkladı. SpaceX, Federal İletişim Kurumu (FCC)’den 7.500 Starlink v2 uydusunu alçak dünya yörüngesine çıkarmak için izin aldı. Detaylar içeriğimizde.

Starlink

SpaceX’in uydu üzerinden internet erişimi sunan projesi Starlink, yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 36 saatlik bir zaman diliminde 196 yeni kalkış gerçekleştirildiğini ve bu kalkışlardan 157’sinin başarılı olduğunu açıklayan şirket bugün Twitter hesabından yapılan paylaşımda 1 milyon abone sayısının geride bırakıldığını açıkladı. Yapılan paylaşımdaStarlink’in şu anda 1.000.000’dan fazla aktif abonesi var. Bu dönüm noktasına katkıda bulunan tüm müşterilere ve Starlink ekibinin üyelerine teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

SpaceX’in Starlink projesinde kapsama alanının ve kapasitenin genişletilmesi için Falcon 9’a yüklenen uydular alçak dünya yörüngesine gönderiliyor. 36 ülkeye aktif olarak internet hizmeti sunan proje, bir yandan da geliştirmelerine devam ediyor. Bu ayın başlarında SpaceX, Federal İletişim Kurumu (FCC)’ye 29.998 Starlink v2 uydusunu alçak dünya yörüngesine göndermek için başvuruda bulunmuş, FCC yaptığı incelemelerin ardından 7.500 uydu için izin sağlamıştı. FCC’nin kararının ardından 7.500 uydu 525, 530 ve 535 kilometre yüksekliğe yerleştirilecek.

Starlink hangi ülkelerde var? Türkiye’ye gelecek mi?

Temmuz ayında yayınlanan bir rapora göre Starlink, ABD, Kanada, Brezilya, Japonya, Şili, Avustralya, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkeler başta olmak üzere 36 farklı ülkede aktif olarak kullanılabiliyor. Starlink Türkiye hakkında ise 2023 yılında geleceği ile ilgili çok fazla iddia olsa da SpaceX tarafından doğrulanan herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu