Haberler

Google Haritalara Gezintiyi Geliştirecek Arttırılmış Gerçeklik Yenilikleri Geliyor

İçinde bulunduğumuz hafta boyunca Pixel 4a 5G ve Pixel 5 gibi donanımlar çıkarmakla yetinmeyen Google, Haritalar uygulamasını daha kullanışlı hale getirmek için yeni güncellemeler duyurdu.

Google özellikle Haritalar’ın “arttırılmış gerçeklik” (AR) fonksiyonlarını geliştirecek. Geçen yıl arttırılmış gerçeklik ile bir şehirde gezmenizi sağlayan Canlı Görüş (Live View) duyurulmuştu.

Yakında belirli iş yerleri veya simgesel yapıların konumlarının görüntülenebilmesi için bir takım unsurlar getirilecek. Böylece ne kadar uzakta oldukları ve ulaşabilmek için ne kadar yol gitmeniz gerektiğini arttırılmış gerçeklik ortamında görebileceksiniz. Örneğin İstanbul’da Ayasofya’ya gitmeye çalışıyorsanız, telefonunuzun kamerasından ekranınıza gelen canlı akışta mavi bir nokta hangi yöne doğru gitmeniz gerektiğini gösterecek.

Google, Live View’ı birden fazla gezinti modunda da kullanılabilecek şekilde geliştireceğini açıkladı. Diyelim ki Google Haritalar’dan metro istikametini takip ediyorsunuz; İstasyondan çıktığınız an Live View kullanarak yönünüzü tayin edebilecek, gitmek istediğiniz yöne doğru yürümeye başlayabileceksiniz. Doğrusu Zincirlikuyu’nun otobüs, metrobüs ve tramvay karmaşasında nereden inip nereden çıkacağını bulabilmek için ideal bir özellik.

Telefonunuzdan konum alıp gönderirken de Live View’ı kullanabileceksiniz.

Son olarak Google, koyduğunuz konum pinlerinin ekranınızda gözüken yeryüzü yükseltilerini dikkate almasını sağlayarak aslına daha uygun bir halde gözükmesini sağlayacak.

Live View’ın yön ve konum paylaşımında kullanılmasına önümüzdeki haftalarda başlanacağı açıklandı. Yeni simgesel yapılar fonksiyonu ise içinde İstanbul gibi büyük ve turistik şehirlerin de bulunduğu 25 şehir için yakında kullanıma sunulacak.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu